Reteta delicioasa de banana bread. In cazul in care ai cumparat banane dar ai uitat de ele si s-au copt prea mult, iti prezentam o reteta rapida, aromata, care ti se topeste in gura.
Ingrediente banana bread:
- 400 g făină
- 50 g cacao
- 1 praf de sare
- 150 g unt moale, la temperatura camerei
- 150 g zahăr brun
- 1 plic zahar vaniliat sau miezul de la 1 jumătate de păstaie de vanilie
- 2 ouă
- 400 g banane bine coapte
- 200 ml lapte rece
- 150 g fructe deshidratate/confiate: stafide, curmale, smochine, mango, papaya, ananas, cocos
- 1 plic praf de copt
- 20 ml rom
- 50 g nuci
Mod de preparare. Reteta delicioasa de banana bread. Un desert rapid, aromat, care ti se topeste in gura!
Într-un castron se pun la înmuiat câteva minute fructele deshidratate împreună cu romul.
Într-o tigaie anti aderentă se prăjesc ușor nucile pentru a li se dezvolta aroma.
Se decojesc bananele și se zdrobesc cu furculița sau cu mixerul până se obține o crema fină și parfumată.
Se încinge cuptorul la 180C (treaptă medie la cele cu gaz). Într-un castron încăpător se spumează untul moale împreună cu zahărul și vanilia. Se adaugă ouăle întregi, praful de sare și se mixează mai departe. Se amestecă și piureul de banane.
Banana bread- Desert rapid, aromat, care ti se topeste in gura!
Se cerne făină împreună cu cacao și praful de copt și se adaugă în castronul mixerului. Se amestecă bine și se toarnă câte puțin din laptele rece până se obține o consistentă cremoasă, mai fluidă. Nucile prăjite și răcorite se toacă mare cu cuțitul și se pun și ele în castron împreună cu fructele deshidratate. Romul contribuie și el la creșterea aluatului. Se amestecă bine cu lingură compoziția.
Se pregătesc 2 forme de chec. Dacă sunt din silicon nu trebuie nici unse nici așternute cu hârtie de copt. Dacă sunt tăvi clasice vor trebui tapetate cu hârtie de copt. Se împarte compoziția în 2 astfel încât să ocupe doar 2/3 din înălțimea formei (va crește la copt). Formele se introduc imediat la cuptorul încins pentru 40-50 de minute la 180 C.