Rețeta de TIRAMISU a Ramonei Bădescu. Care este ingredientul secret?
Ramona Bădescu este proaspăta mămică a unui băiețel de un an. Aceasta a mărturisit, în exclusivitate, pentru avantaje.ro, rețeta sa de tiramisu. Mai mult de atât, artista a dezvăluit și secretul care face preparatul său unic.
Ingrediente
- un pachet pișcoturi Pavesini
-
500 grame mascarpone
-
6 ouă cu gălbenușuri foarte galbene – din care folosesc doar gălbenușurile – albușurile le pun dimineața la o omletă doar cu albușuri și mix de semințe
- 250 grame de smântână de frișcă, pun și zahăr, dar 50 de grame, pentru că nu îmi place foarte dulce
Mod de preparare
„Bat foarte bine gălbenușurile cu zaharul. Pun un vârf de sare în ele, apoi le bat cu mixerul foarte bine până când devin cremoase. Adaug mascarpone peste ele, pe care îl scot din timp din frigider, cu o oră înainte.
Și apoi montez și frișca și nu o pun chiar pe toată. Depinde de gust, de mărimea pe care o au ouăle. Apoi mai pun după ochi și după gust”, a mărturisit actrița.
Ramona Bădescu a mărturisit care este secretul prăjiturii sale. Este vorba de folosirea nessului în loc de cafea.
„Secretul meu, care câștigă papilele gustative ale tuturor, este că eu nu fac siropul în care înmoi pișcoturile din cafea, ci cu ness. Și anume, pun într-un vas 300 ml de apă cu 4 lingurițe de nesscafe. Le pun la microunde puțin până se topește nesul, câteva secunde.
Și apoi mai pun pe deasupra Sanmarzano o băutură italienească, pentru a da aromă. Seamană cu romul nostru dar e mai deosebit. În acest sirop înmoi pișcoturile foarte repede. Le trec prin acest amestec, le pun într-un vas în care așez un rând de pișcoturi, un rând de cremă și peste ultimul strat de cremă pun un praf de ness”, a mai spus artista conform sursei citate.