Lifestyle

Rețetă de desert cu puține calorii. Nu conține făină, grăsimi și nici praf de copt

Rețetă de desert cu puține calorii. Nu conține făină, grăsimi și nici praf de copt

Rețetă de desert cu puține calorii. Nu conține făină, grăsimi și nici praf de copt

Ai renunțat la prăjituri de teamă să nu-ți saboteze cura de slăbire? În această situație, rețeta de mai jos are puține calorii și poți savura o bucată chiar dacă dorești să slăbești.

Rețetă de desert cu puține calorii

Te afli la dietă și vrei să mănânci o gustare dulce și nu știi ce să alegi? Noi vă propunem o prăjitură extrem de delicioasă din care lipsește făina, zahărul, uleiul și praful de copt. Rezultatul este irezistibil.

Ingrediente pentru prepararea blatului:

  • 120 de grame de zahăr pudră,
  • 100 de grame de nuci tocate,
  • 5 albușuri,
  • 3 linguri amidon de porumb,
  • 1 plic de vanilină.

Ingredinete pentru cremă:

  • 700 ml lapte,
  • 12 grame de zahăr vanilat,
  • 5 gălbenușuri,
  • 5 linguri amidon de porumb.

Pentru decor: pudră de cacao amară

Mod de preparare:

Pune albușurile în bolul mixerului și mixați-le până se întăresc. Adăugați apoi plicu de vanilie, zahărul pudră și amidonul de porumb. Se amestecă bine compoziția. Opriți mixerul și adăugați nucile tocate și amestecați din nou cu o spatula.

Tapetați o tavă de copt cu hârtie de pergament și uniform aluatul. Blatul se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute. La sfârșitul gătitului, scoateți tava din cuptor și lăsați blatul să se răcească.

În timp ce blatul prăjiturii se răcește, pregătiți crema. Turnași într-o cratiță laptele, zahărul, amidonul de porumb și gălbenușurile de ou. Se amestecă cu telul manual și se fierbe la foc mic până se îngroașă. Ca ultim ingredient se adaugă zahărul vanilat și se amestecă din nou. Crema se ia de pe foc și se lasă să se răcească, acoperită cu o bucată de folie alimentară.

Tăiați blatul în trei părți cu un cuțit. Așezați prima foaie de blat pe un platou. Umpleți o pungă de patiserie cu delicioasa cremă și formați smocuri deasupra primului strat de prăjitură. Se acoperă apoi cu un al doilea strat de blat și iar se umple cu crema. Repetați și pentru ultimul strat și decorați prăjitura cu pudră de cacao neîndulcită. Înainte de a servi prăjitura, lăsați-o să se odihnească cel puțin 30 de minute, potrivit stiridiaspora.ro.