Rețetă de colecție! Cel mai bun tort cu ness și cremă ,,Tip Diplomat”. Acest tort cu ness și cremă ,,Tip Diplomat” se prepară rapid. Oricărei persoane fără experiență în patiserie îi va ieși.
În mod tradițional, torturile sunt rotunde, dar există și torturi din prăjituri coapte în forme dreptunghiulare, mai ales cele din producția industrială. Indiferent de forma aleasă, tortul cu ness și cremă ,,Tip Diplomat” va fi un preparat perfect pentru musafirii invitați la petrecerea dintre ani. Acest tort poate fi ornat cu cacao, ness sau bomboane de ciocolată.
Ingrediente necesare pentru cel mai bun tort cu nes și cremă tip diplomat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 100 g ciocolată rasă
- 100 g unt
- 150 g miez de nucă
- 100 g faină
- 1 pachet praf de copt
- 1 lingura cu varf de cafea solubila (ness)
- vanilie
Cremă tort:
- 500 g branza de vaci proaspata
- 400 g smântână grasă
- 1 plic zahăr vanliat
- 2 plicuri gelatină alimentară
- 150 g zahăr
Sirop:
- 150 ml apă
- 150 g zahar
- esenta rom
Pentru ornare
- trufe de ciocolată
- cacao
Tort cu ness și cremă ,,Tip Diplomat”. Mod de preparare:
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul, pana se obtine o bezea. Separat se freaca galbenusurile cu ciocolata rasa si untul taiat cubulete mici, cu esenta si cafeaua solubila, se adauga si miezul de nuca prajit si maruntit, se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza in bezea crema obtinuta mai sus apoi incorporam si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se unge o forma de tort, cu diametrul de 26 cm, cu margine detasabila, se tapeaza cu hartie de copt, se toarna aluatul si se da la copt, cca. 30 de minute, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos. Blatul se lasa la racit, apoi se taie pe orizontala, in 2 discuri egale.
Se fierba apa de sirop cu zaharul in cateva clocote ,apoi se adauga esenta, se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza smantana cu branzica si zaharul, cu zaharul vanilat apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin, fara a se fierbe si turnata in fir subtire in crema de branzica. Se amesteca bine.
În forma in care am copt blatul de tort, asezam primul disc insiropat cu sirop rece apoi turnam jumatate din crema de branza, se montează și celălalt blat si el insiropat si se toarma resul de crema de branza. Se niveleaza usor, se decoreaza cu trufe de ciocolata apoi se lasa cel putin 2 ore la rece, de preferat de seara pana a 2 a zi, apoi se poate felia, dupa ce deasupra am cernut niste pudra de cacaoa, eva.ro
Pofta buna!