Rețetă: Cum se prepară Pasta de sardine. Un delici garantat de Carmen Brumă! Carmen Brumă, un ”guru” în materie de dietă, sport și nutriție, promovează un stil de viață sănătos și echilibrat. Rețetele recomandate stau mărturie, iar orice gospodină le poate încerca fără ezitare și va descoperi că recomandarea făcută de vedetă este un stil de viață sănătos, nu o simplă rețetă aruncată pe un cont de socializare.
De această dată, Carmen Brumă a prezentat un mic dejun sănătos: Două felii de pâine integrală unse pastă de sardine și cu legume proaspete, cât mai diverse și colorate.
„Pasta se face cu mixerul sau cu blenderul. Este nevoie de: sardine în ulei sau în apă (sau făcute la cuptor), cu ouă fierte, condimente după gust și unt. Pasta iese foarte bună dacă puneți în ea bucățele mici de Apio (denumirea comercială, provenită din spaniolă, pentru tulpina dulce de țelină). Acesta este micul meu dejun: două felii de pâine integrală unse cu această pastă de sardine și cu legume proaspete, cât mai diverse și colorate”, a spus Carmen Brumă într-un Story pe Instagram.
Sardinele reprezintă o excelentă sursă de antioxidanţi, cu puţine calorii, motiv pentru care sunt recomandate în regimurile de slăbire, dar care au căpătat un renume negativ deoarece sunt des găsite sub formă de conserve.
Sardinele, sursă excelentă de vitamine (B2, B3) şi iod
Sardinele sunt bogate în proteine, furnizează organismului aminoacizii esenţiali, pe care acesta nu îi poate sintetiza şi de care are nevoie pentru o funcţionare optimă. Aminoacizii sunt importanţi şi pentru cartilaje, sinteza de colagen, reglarea nivelul de insulină şi pentru o bună funcţionare a sistemului digestiv.
Sardinele conţin şi vitamina B3, niacină, esenţială pentru piele şi sistemul nervos, care poate participa la prevenţia bolilor neurologice degenerative”, susţine specialistul.
Vitamina B2 din conţinut ajută la metabolizarea grăsimilor, a carbohidraţilor şi proteinelor, favorizând buna funcţionare a sistemului digestiv, potrivit csid.ro
Iodul, care se găseşte în cantitate mare în sardine, este un oligoelement esenţial pentru funcţionarea normală a glandei tiroide, implicit pentru arderea grăsimilor.
Plăcintă cu brânză dulce deghizată în chec cu cacao
Carmen Brumă a mai propus o rețetă delicioasă. Plăcintă cu brânză dulce deghizată în chec cu cacao.
„Ce ziceți de o plăcintă cu brânză dulce deghizată în chec cu cacao? Sună delicios, nu?
Aveți nevoie de 800 grame de brânză dulce amestecată cu ricotta (un sfert de ricotta), 200 grame de stafide, șase ouă, 8-10 linguri de zahăr, 4 pliculețe de zahăr vanilat, 2 linguri esență de vanilie și 2 de lămâie, coaja rasă de lămâie (atenție să nu fie tratată chimic!), 6-7 linguri de făină fără gluten, o lingură praf de copt care se dizolvă cu puțină zeamă de lămâie.
Se amestecă brânza cu zahărul, stafidele, esențele, coaja de lămâie și ouăle cu o lingură de lemn. Se încorporează treptat și făina. Se adaugă praful de copt dizolvat în puțină zeamă de lămâie, apoi se așează totul într-o tavă pe hârtie de copt. Deasupra se pudrează jumătate de linguriță de cacao și se amestecă doar la suprafață cu o scobitoare. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180-200 grade pentru aproximativ 30-35 minute”.