Pandișpanul este un blat făcută din făină, ouă, zahăr și vanilie. Este extrem de moale și spongioasă, și de obicei folosită în prepararea torturilor, însă o felie din acest desert la cafea poate aduce zâmbetul pe buze gurmanzilor.
Astăzi vă prezentăm o rețetă de pandișpan cu nucă. Această rețetă este folosită de cofetarii francezi și asta pentru că se prepară rapid și va ieși extrem de pufos.
Ingrediente:
- 8 oua
- 350 gr zahar
- 200 gr faina
- 8 linguri de ulei
- 8 linguri apa clocotita
- visine din compot
- 300 gr nuci
- zeama si coaja de la o lamaie
- esenta de rom
- sare
Mod de preparare:
Separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile le vei bate spumă cu ajutorul unui mixer, împreună cu un praf de sare. Adaugă puțnă zeamă de lămâie și continuă să mixezi. Adaugă zahărul și încorporează bine.
Gălbenușuile se amestecă cu puțină sare și cu două linguri de zahăr, până omogenizezi totul bine. Pune apă fierbinte și amestecă ușior, până se incorporează apa și uleiul.
„Galbenusurile se amesteca usor in compozitia de albusuri, se adauga faina treptat si se amesteca de jos in sus. Se pune coaja de lamaie si esenta de rom, se amesteca, dupa care se pun trei sferturi din compozitie in tava tapetata ci hartie de copt, se presara visinele si miezul de nuca, apoi se pune si restul compozitiei.
Rețetă! Cum obții cel mai pufos pandișpan cu nucă. Descoperă rețeta secretă a cofetarilor francezi
Se baga la cuptor pentru circa jumatate de ora, se face testul cu scobitoarea, iar daca scobitoarea este curata, se scoate prajitura si se lasa sa se raceasca.
Se taie cand s-a racit si se poate adauga pe deasupra zahar pudra, dupa gust,” notează favorittv.ro.