Lifestyle

Rețetă culinară din bucătăria grecească. Chiftele suculente și irezistibile

Rețetă culinară din bucătăria grecească. Chiftele suculente și irezistibile

Cine a vizitat Grecia nu are cum să uite gustul preparatelor culinare. Bucate mari, gătite cu ingrediente proaspete, așezonate cu minunatul ulei de măsline, aromat şi sănătos, brânzeturi excepţionale şi deserturi răcoritoare, sunt doar câteva din deliciile culinare greceşti.

Iar noi vă aducem mai aproape de bucătăria grecească și vă învățăm cum să faceți chifteluțe de carne. Aceasta este o rețetă tipic grecească care se servește în general cu sos tzatziki.

Ingrediente necesare pentru 4 persoane:

  • 500 g carne tocată (amestec vită – porc)
  • 1 ou
  • 4 căței usturoi
  • câteva frunze pătrunjel proaspăt
  • jumătate de ceapă
  • 3 linguri pesmet
  • măsline umplute cu ardei roșu
  • 150 g brânză feta
  • sare
  • piper
  • 3 – 4 linguri făină
  • ulei măsline pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Începem prin a toca mărunt ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Apoi le vom pune într-un castron lângă carnea tocată, adăugăm și oul. Adăugați sare și piper și amestecați până totul se omogenizează.

Formăm chiftelele cu mâna umedă pentru a ne fi mai ușor să le modelăm.

Tăiem brânza în cubulețe și umplem jumătate din chifteluțe cu feta și cealaltă jumătate cu o măslină. Rulăm chiftelele din nou asigurându-ne că umplutura este complet acoperită, astfel încât să nu iasă la gătit.

Trecem fiecare chifteluță prin făină și le prăjim în ulei încins. Când devin aurii le scoatem pe o hârtie absorbantă.

Poftă bună!