Rețetă culinară delicioasă: Salată de vinete cu iaurt gras și usturoi. Vinetele nu au un gust prea plăcut, dar atunci când sunt gătite, devine fragede, obțineți o aromă complexă și o textură interesantă. Sărarea, iar apoi stoarcerea ajută la eliminarea aproape totală a gustului amar.Pulpa fructului este fină; numeroasele semințe sunt moi și (ca și în cazul tomatei) sunt comestibile.
Astăzi vă propunem o salată de vinete cu iaurt gras și usturoi. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara cea mai buna salată de vinete.
Ingrediente necesare:
- 1/2 kg vinete cantarite dupa ce le-am copt si scurs bine
- 2-3 catei de usturoi
- 150 gr iaurt
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare salată de vinete cu iaurt și usturoi:
Se coc vinetele la grătar sau direct pe flacără, înlăturam coaja și le scurgem bine de zeama. Lasă-le să se răcească în același timp.
Vinetele coapte se toacă mărunt cu un cuțit de lemn sau sticla. Așezam miezul tocat într-un castron, punem sare după gust, piper, ulei și le frecam bine cu o lingura de lemn până se albesc. Adaugăm usturoiul mărunțit, iaurtul gras și omogenizam.
Păstram salata la rece până în momentul servirii. Servim cu pâine prăjită.
Poftă bună!