Lifestyle

Rețetă cremă de zahăr ars simplă, cu toate secretele. Cel mai rafinat și pufos desert!

Rețetă cremă de zahăr ars simplă, cu toate secretele. Cel mai rafinat și pufos desert!

Rețetă cremă de zahăr ars simplă, cu toate secretele. Cel mai rafinat și pufos desert! Primele referințe scrise despre acest desert delicios apar în jurul anului 1691 și până astăzi rețeta a fost păstrată intactă, cu foarte puține variante. Vă învățăm cum să pregătiți o cremă delicioasă.

Rețetă créme brulee
Ingrediente:

  • 1/5 litru de smântână lichidă sau 200 ml. lapte și 250 smântână
  • 5 gălbenușuri de ou
  • 5 linguri de zahăr
  • Extract de vanilie

Mod de pregătire:

Rețetă cremă de zahăr ars simplă, cu toate secretele. Cel mai rafinat și pufos desert!

1-Încălziți smântâna lichidă cu jumătate de zahăr până se dizolvă.

2-Bateți gălbenușurile cu restul de zahăr.

3- Scoateți de pe foc și adăugați amestecul de gălbenușuri în smântâna lichidă caldă și vanilie, astfel încât gălbenușurile să nu se gătească.

4-Puneți amestecul în recipiente individuale (de exemplu, vase de lut) și puneți-le într-o cratiță cu apă și puneți-le în cuptor până când se face într-o baie de apă timp de 1 oră mai mult sau mai puțin la 150 ° C.

5-Scoateți din cuptor și presărați cu zahăr alb sau zahăr brun și introduceți în cuptor pentru gratinare.

Câteva idei și trucuri

Poți să-ți aromezi crema de zahăr ars în diferite moduri: cu coajă de lămâie sau scorțișoară, mentă, lichior, cafea, scorțișoară … Adaugă la crema grea când merge la încălzit. Scoateți-o mai târziu.

Puneți-l întotdeauna în cuptor la o temperatură scăzută, astfel încât căldura să fie uniformă și să se gătească puțin câte puțin.

Pentru a vedea dacă este gata, introduceți un stick de frigarui, de exemplu. Dacă iese curat, este gata.

Pentru a carameliza crema, trebuie să fie întotdeauna rece.

Nu lăsați zahărul să devină negru, deoarece gustul va fi amar.

Puneți un strat subțire de zahăr, rezultatul este mult mai bun.

Puneți vanilia exact în momentul în care scoateți crema de pe foc, astfel încât aroma să nu se evapore.
Dacă nu aveți o torță, gratați zahărul în cuptor.

Îl puteți decora cu un tub de scorțișoară, cireșe proaspete sau confiate, boabe de cafea …