Rețeta clasică de TIRAMISU, desert savuros cu mascarpone și cafea. Aceasta este rețeta clasică de preparare a tiramisului, un desert de origine italiană cu o aromă delicioasă de cafea, făcut cu brânză mascarpone, vin dulce, pișcoturi și cacao.
Caracteristica acestui desert este că, indiferent de versiunea sa, trebuie să aibă întotdeauna un ingredient solid umezit în cafea și să fie stratificat. Urmează acestă rețetă pas cu pas și fii uimit de rezultatul încântător de la final.
Ingrediente pentru 8 porții:
- 5 gălbenușuri de ou
- 1/2 căni de zahăr pudră, pentru gălbenușuri
- 2 linguri de vin, dulce
- 1 coaja de portocala
- 2 pachete de brânză mascarpone, (226 g fiecare) bătute în prealabil puțin, astfel încât să fie netedă
- 5 albușuri
- 1 vârf de sare
- 1 pachet de pișcoturi
- 1 cană de cafea espresso, rece
- 2 linguri de vin, dulce
- 1/2 căni de cacao, pentru a decora
Mod de preparare:
Rețeta clasică de TIRAMISU, desert savuros cu mascarpone și cafea. Pentru cremă: bateți gălbenușurile cu zahărul, 2 linguri de vin dulce și coaja de portocală timp de 5 minute, ar trebui să obțineți o consistență pufoasă și netedă. Apoi amestecați într-un mod învăluitor cu brânza mascarpone.
În plus, bateți albușurile cu un vârf de sare timp de 5 minute, până își dublează volumul și adăugați-le într-un mod învăluitor la amestecul de brânză mascarpone.
Se amestecă cafeaua cu vinul.
Înmuiați pișcoturile în cafea și aranjați-le într-o tavă formând o bază, apoi acoperiți-o cu crema de mascarpone. Repetați procesul până când tava este este umplută, acoperiți-o complet cu amestecul obținut și dați-o la frigider.
Se ornează cu stropi de cacao, se taie o felie, se servește. Poftă bună!