Rețetă cheesecake cu căpșuni. Căpșunile sunt bogate în vitamina C și flavonoide. Acestea din urmă sunt pigmenții care îi conferă culoarea roșie caracteristică.
Pentru tortul cu brânză: 3 ouă, 100 gr. de zahar, 350 gr. de brânză Philadelphia, 250 gr. de brânză Quark, 100 gr. de unt topit și rece, 50 gr. De făină. Pentru căpșuni confiate: ½ kg. căpșuni, 200 gr. de zahăr.
Acesta este modul în care îl gătim
Rețetă cheesecake cu căpșuni. Cheesecake: Bateți ouăle cu zahărul cu ajutorul mixer până obțineți un amestec foarte spumos.
Alătură cele două tipuri de brânză și adaugă la preparatul anterior, amestecând folosind mișcări de învăluire.
Acum adauga untul si in final faina.
Ungeți și făinați o formă de tort și turnați amestecul obținut.
Coaceți la 170 ° pentru aprox. 20 min.
Căpșuni confiate: Căpșunile se taie spală, se curăță bine și se taie în jumătate. Acum puneți-le într-un castron cu zahărul și amestecați cu grijă. Acoperiți vasul cu folie de plastic și puneți-l la bain-marie până când zahărul se dizolvă în sucurile de căpșuni și căpșunile sunt foarte fragede.
Odată ce avem cheesecake-ul copt, acoperim suprafața acestuia cu căpșunile confiate, aranjându-le într-un mod decorativ.
În cele din urmă, „vopsiți” căpșunile cu siropul care a rămas în castron și rezervați-le la frigider pentru a consuma prăjitura foarte rece.
Trucuri și sfaturi
Dacă doriți să îmbunătățiți aroma căpșunilor, adăugați câteva picături de oțet balsamic împreună cu zahărul.
Căpșunile sunt bogate în vitamina C și flavonoide. Acestea din urmă sunt pigmenții care îi conferă culoarea roșie caracteristică. Acest fruct este, de asemenea, foarte bogat în fibre și diferite minerale, cum ar fi potasiu.
Valoarea calorică a acestui desert este mare, datorită prezenței alimentelor grase și a cantității de zahăr utilizate.
Prin urmare, nu este recomandat pentru dietele cu conținut scăzut de calorii sau lipidice, precum și pentru persoanele cu diabet zaharat, deoarece zahărul este o sursă de carbohidrați simpli.