Remediu MINUNE. Olivia Steer, rețetă de suc de struguri, preat la rece.
Olivia Steer este adepta produselor naturale. Prin urmare, în această perioadă a anului, vedeta prepară suc de struguri presat la rece, folosind tescovina.
„De cînd a venit toamna și s-au copt toate, fac în fiecare zi suc de struguri, presat la rece. Pulpa, semințele și coaja rămase se numesc tescovină și au cel mai ridicat conținut de resveratrol (90%), comparativ cu vinul (10%).Resveratrolul (în special din strugurii roșii și negri) este, de departe, cel mai puternic antioxidant – obiect de studiu pentru zeci de studii științifice (le găsești pe site-urile medicale oficiale, la o căutare sumară pe net).Din producția mea de tescovină, mi-am făcut propria tinctură de resveratrol, scufundînd-o două săptămîni într-un litru de pălincă ardelenească, trimisă de mama, de la Oradea (dar tu poți folosi rom sau vodkă sau ce ai). Știi, de-acum, poate să vină și iarna grea…”, a scris Olivia Steer pe pagina sa dee Facebook.
Tescovina este ceea ce rămâne după stoarcerea fructelor, mai ales a strugurilor sau a sfeclei de zahăr. Se mai numește și boștină sau boască. Conține cantități mari de resveratrol, care este un antioxidant foarte puternic, drept pentru care produsele făcute din tescovină sunt considerate a avea efecte anti-îmbătrânire.
Cum se folosește tinctura de resveratrol
Olivia Steer o filtrează și o pune în sticluțe mici, închise la culoare.
„Iau între 20 și 40 de picături într-un pahar mic de apă, înainte de masa, pe timpul iernii”, a spus vedeta.