Există câteva remedii care pot fi utilizate pentru ameliorarea simptomelor și vindecarea mai rapidă a hemoroizilor externi, completând tratamentul de către medic.
Câteva exemple bune sunt baia de șezut cu castan indian sau utilizarea unui unguent de hamamelis, dar există și alte soluții precum creșterea consumului de alimente bogate în fibre și consumul de usturoi, echinacea sau Psyllium.
Cățeii de usturoi și echinaceea sunt, de asemenea, opțiuni excelente pentru combaterea hemoroizilor interni, dar aceste tratamente la domiciliu nu ar trebui să înlocuiască tratamentul prescris de medic, care poate include utilizarea de analgezice, unguente sau balsamuri.
1. Căței de usturoi
Consumul de usturoi ajută la întărirea vascularizației intestinale, ameliorarea durerii, îmbunătățirea disconfortului și reducerea incidenței hemoroizilor.
Doza recomandată de căței de usturoi pe zi este de 600 până la 1200 mg pe zi, împărțită în 2 până la 3 doze. Cu toate acestea, doza trebuie întotdeauna adaptată fiecărei persoane.
2. Alimente bogate în fibre
O altă strategie excelentă pentru ameliorarea durerilor cauzate de hemoroizii interni este aceea de a vă înmuia scaunul prin creșterea aportului de fibre și a consumului de apă.
Alimentele care previn constipația sunt kiwi, prune negre, papaya și semințe de dovleac, de exemplu. Se recomandă să mâncați în jur de 25 până la 30 de grame de fibre și să beți 8 pahare de apă pe zi.
O altă modalitate de a consuma fibre este de a adăuga 1 lingură de Psyllium, cum ar fi Metamucil, la mese. Aceasta este o fibră foarte solubilă care poate fi achiziționată de la farmacii.
3. Luați capsule de echinacea
În cazul hemoroizilor inflamați și foarte dureroși, capsulele echinacea pot fi o soluție naturală, deoarece are proprietăți antiinflamatorii, antibiotice și imunostimulante, ameliorează durerea, ajută la tratarea infecției și la întărirea sistemului imunitar.
Pentru hemoroizii externi
1. Baie de șezut cu castan de india
Castanul de india este unul dintre cele mai dovedite științific ingrediente naturale pentru tratamentul hemoroizilor externi, deoarece conține proprietăți care îmbunătățesc circulația. La fel, castanul de cal este bogat și în escină, un tip de saponină care are un puternic efect antiinflamator, ameliorând durerea și disconfortul.
Ingrediente
- 60 de grame din coaja pulberii de castan de cal;
- 2 litri de apă clocotită.
Mod de pregătire
Se amestecă toate ingredientele și se fierbe mai mult de 12 minute. Când este cald, trebuie să strecurați și să așezați amestecul într-o găleată sau într-un recipient mare. Apoi ar trebui să stați, fără lenjerie intimă, timp de 20 de minute. Repetați acest tratament la domiciliu timp de cel puțin 5 zile.
Castanul de cal poate fi de asemenea ingerat sub formă de capsulă. Pentru cele mai bune rezultate, trebuie administrat în jur de 300 mg, de 2 ori pe zi, dar tratamentul se poate face și cu 40 mg, de 3 ori pe zi.