Lifestyle

Remedii naturale refluxul gastroesofagian. Ameliorează rapid disconfortul în timpul crizelor!

Remedii naturale refluxul gastroesofagian. Ameliorează rapid disconfortul în timpul crizelor!

Remediile pentru refluxul gastroesofagian sunt un mod foarte simplu, practic și complet natural de a ameliora disconfortul în timpul crizelor.

Cu toate acestea, aceste remedii nu ar trebui să înlocuiască indicațiile medicale, fiind ideal să le utilizați pentru a completa tratamentul recomandat de medic.

Refluxul apare atunci când lichidul acid din stomac se ridică în esofag, spre gură, provocând senzația de durere și arsură, în special după mese.

1. Apa cu lămâie

Deși sucul de lămâie are un pH acid, atunci când este metabolizat de organism, pH-ul său se modifică devenind mai alcalin, acest lucru ar putea ajuta la neutralizarea acizilor stomacali și la reducerea disconfortului cauzat de reflux. În plus, este excelent pentru promovarea pierderii în greutate, care este, de asemenea, unul dintre factorii care provoacă reflux și protejează organismul de daunele provocate de radicalii liberi celulelor, datorită conținutului său de vitamina C.

Pentru aceasta ar trebui să beți 1/2 pahar de apă cu o lingură de suc de lămâie pe stomacul gol și înainte de mese.

Cu toate acestea, mai multe studii arată că apa cu lămâie poate agrava simptomele la unii oameni. Deci, în cazul în care apa de lămâie este alegerea dvs. și simptomele de reflux se agravează, alegeți o altă opțiune.

2. Ceai de ghimbir

Pe lângă toate proprietățile sale, ghimbirul este, de asemenea, foarte eficient în îmbunătățirea digestiei, deoarece stimulează producția de enzime de către sistemul digestiv, reducând astfel timpul petrecut de alimente în stomac, evitând astfel refluxul gastroesofagian.

Datorită conținutului său de compuși fenolici, ghimbirul este o opțiune bună pentru ameliorarea iritației gastrice, reducând șansele ca acidul să urce în esofag. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a verifica acest efect.

Pentru a vă bucura de toate beneficiile sale, puteți adăuga 4 până la 5 felii sau 2 linguri de ghimbir ras în 1 litru de apă rece și ar trebui să fie consumat pe tot parcursul zilei.

3. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o sare alcalină naturală care poate fi utilizată pentru a reduce aciditatea stomacului în episoadele de criză. De fapt, bicarbonatul este utilizat în unele medicamente antiacide pe care le puteți cumpăra de la farmacie, fiind o opțiune bună pentru casă.

Pentru a folosi bicarbonatul de sodiu, amestecați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu în 250 ml de apă și beți cel puțin jumătate pentru a obține efectul dorit.

4. Ceai de mușețel

Mușețelul este o plantă naturală care are proprietăți liniștitoare care ajută la tratarea problemelor stomacale, la controlul digestiei slabe și la tratarea ulcerelor gastrice.

Pentru a vă bucura de proprietățile sale, puteți pregăti un ceai de mușețel de 2 până la 3 ori pe zi și puteți chiar să pregătiți o infuzie cu alte plante cu proprietăți antiinflamatoare și calmante, cum ar fi semințele de anason, sau coada șoricelului.