Remedii naturale eficiente pentru RĂCEALĂ și GRIPĂ. Este ieftin și la îndemâna oricui. Nu doar medicamentele ameliorează răceala și gripa. Există plante care te ajută să treci mai ușor peste boală.
Peste 200 de tulpini de virusuri gripale de tip A, B și C care se transmit prin aer sau prin contact direct, scrie spitalulbuzau.ro. Primele simptome ale unei răceli sunt tusea seacă, dureri sau usturime în gât, înroșirea mucoasei faringiene. Antibioticele sunt indicate doar în suprainfecțiile bacteriene care pot degenera dintr-o răceală banală. Persoanele bine alimentate, sănătoase în general, se pot trata cu remedii naturiste, care au efecte mai blânde, comparativ cu medicamentele sintetice.
Remedii naturale eficiente pentru RĂCEALĂ și GRIPĂ
Ceaiurile, siropurile și vitaminele sunt cele mai utilizate în acest sens. Se folosesc plante cu efecte neurosedative și antiinflamatoare – pentru calmarea durerilor -, emoliente, expectorante, sudorifice și antitusive. În primele zile de la instalarea răcelii sau gripei, se recomandă o dietă ușoară, bogată în lichide (ceaiuri, supe calde, sucuri de legume și fructe).
Ceaiuri recomandate de experți pentru răceală:
- Ceai din flori de tei și soc – câte 2 lingurițe la 1 cană de apă clocotită. Se administrează 2-3 căni/zi;
- Ceai de busuioc cu miere – se beau 4-5 căni în faza de debut, câte 1 cană din oră în oră. Se adaugă mentă dacă apare febră. Se pot face și inhalații cu busuioc;
- Ceai din soc, tei, mentă, flori de nalbă mare și măceșe.
- Ceai de tei, salvie și eucalipt;
- Ceai de soc, mușețel, tei, cimbrișor și scorțișoară, cu miere;
- Ceai de soc, tei, păpădie, scoarță de salcie, conuri de hamei;
- Ceai de mușețel, lumânărică, porumbar, scoarță de salcie, tei și soc – ajută în infecții gripale.
Pe lângă ceaiurile recomandate mai sus, medicii recomandă scorțișoara și cuișoare, măcinate sub formă de pulbere pentru a mări efectul antivirotic.