George Becali, cunoscut ca Gigi Becali, este un om de afaceri și politician român. Finanțatorul de la FCSB a fost membru al Parlamentului European în perioada iunie 2009 și decembrie 2012 și membru al Parlamentului României din decembrie 2012 până la condamnarea penală în mai 2013.
Recent, Gigi Becali a mărturisit că a fost contactat de o persoană din Parlamentul European, care l-a întrebat dacă dorește să beneficieze de pensia aferentă perioadei în care a fost membru al Parlamentului European. Suma lunară de care beneficiază Becali este de 2500 de euro, sumă ce s-ar fi majorat cu mult în condițiile în care ar fi dus la bun sfârșit și un al doilea mandat pe această funcție, potrivit digisport.ro.
Regretul de care nu scapă Gigi Becali. Marea greșeală: „Îmi pare rău”
Marele regret al afaceristului este că a cedat presiunilor și faptul că s-a dedicat 100% „ pentru ţara mea”, moment în care a decis să schimbe macazul în favoarea familiei.
„Am făcut o mare greşeală că m-am retras din mandatul de europarlamentar, că nu aveau curajul să facă asta. M-am retras, am zis că vreau să lupt pentru ţara mea. Am ieşit, iar de acum încolo vreau să lupt pentru familia mea. Nu mi-am dat seama, am fost un idealist şi am greşit.
Becali: „M-am retras din mandatul de europarlamentar”
Îmi pare rău că m-am retras din mandatul de europarlamentar. Acum, am pus nişte avocaţi să se intereseze dacă pot să îmi reiau mandatul, pentru că demisia eu nu mi-am dat-o de acolo”, spunea Becali, după ce a plecat din Parlamentul European.
Amintim faptul că Gigi Becali a mai primit o veste bună din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Conform deciziei magistraților, Becali scapă de întreaga povară a cazierului și poate candida şi poate alege.
„Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Becali George cu privire la: -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.1476 din 19.10.2011, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție -Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.23 din 11 februarie 2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.588 din 17.04.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.156 din 04.06.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.830 din 24.05.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.124 din 20.05.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători contopite în pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.539 din data de 27 iunie 2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2179 din data de 26 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti. După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua mențiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârilor judecătorești prin care s-au pronunțat condamnările pentru care s-a dispus reabilitarea”, se arată în decizia Curţii Supreme de Justiţiei,