Lifestyle

Regele României care a rămas în memoria colectivă cu tumultoasa sa viață amoroasă prin care și-a traumatizat și soția

Regele României care a rămas în memoria colectivă cu tumultoasa sa viață amoroasă prin care și-a traumatizat și soția
rfi.ro

Prinţul Carol era un fenomen al naturii care a traumatizat-o profund pe soţia sa, prinţesa Elena”. În perioada interbelică, una dintre marile probleme ale României a fost tumultoasa viață sexuală pe care a dus-o Carol al II-lea, moștenitorul tronului României.

 Carol al II-lea al României a fost regele României între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. El a fost primul născut al regelui Ferdinand I al României și al soției sale, regina Maria, dobândind prin naștere titlul de Principe de Hohenzollern-Sigmaringen (transformat mai târziu de Ferdinand în Principe al României).

S-a născut în data de 15.10.1893, la Sinaia și a avut o viață amoroasă exagerată, începută încă de timpuriu.

 La ce vârstă și-a început Carol al II-lea viața sexuală

Se spune că fostul rege și-a început viața sexuală la vârsta de 16 ani, fiind inițiat în tainele amorului de o prostituată. La vârsta de 20 de ani, Carol s-a îndrăgostit de Ella Filiti, prietena bună a surorii lui, Elisabeta. Relația nu a fost pe placul familiei regale. În anul 1913, Carol al II-lea a început o aventură cu Ioana Maria Valentina Lambrino („Zizi”), cu care s-a și căsătorit la Odessa. Ulterior, căsătoria a fost anulată de către Curtea Supremă a României.

Apoi, în anul 1920, lui Carol i s-a prezentat Maria Martini, o frumoasă transilvăneancă, care ar fi fost plătită să-l facă pe Carol să o uite pe „Zizi”. Când aceasta a rămas însărcinată, a fost la rândul ei îndepărtată și i s-a găsit un soț pe măsură. Mai mult, a fost remunerată considerabil de Casa Regală pentru a se îndepărta definitiv de Carol.

Carol al II-lea s-a căsătorit cu prinţesa Elena

În data de 10 martie 1921, Carol al II-lea s-a căsătorit cu prinţesa Elena a Greciei şi Danemarcei, iar principesa a fost bine primită de poporul român. Începutul relației dintre cei doi a fost frumos, dar ulterior lucrurile au început să se deterioreze. Din păcate, faptul că moștenitorul tronului suferea de priapism a traumatizat-o profund pe prințesa Elena.

FOTO wikipedia.org

„Carol a traumatizat-o profund pe soția sa”

Referitor la acest aspect, Constantin Argetoianu a scris în lucrarea „Pentru cei de mâine. Memorii, 1996” următoarele: „Prinţul Carol era un fenomen al naturii care a traumatizat-o profund pe soţia sa, prinţesa Elena…când o prindea îi ridica fusta-n cap şi-o supunea zi şi noapte în pat sau la repezeală pe un colţ de canapea, îndatoririlor conjugale”.

Prințesa Elena și micuțul Mihai I au fost trimiși în Grecia

La puțină vreme după venirea pe lume a lui Mihai I, prințesa Elena și noul născut au fost trimişi în Grecia, însă gurile rele vorbeau că motivul pentru care a părăsit ţara prinţesa Elena era tratamentul pe care îl aplica soţul ei în pat.

În timpul primei domnii a Regelui Mihai (1927-1930), Elena a divorțat de Carol al II-lea. Ulterior, odată cu reîntoarcerea lui Carol din străinătate și uzurparea tronului fiului său (la 8 iunie 1930), Elena a pierdut controlul legal asupra vieții și destinului copilului său, fiind supusă unei campanii de defăimare din partea lui Carol. În cele din urmă, principesa Elena a preferat să părăsească România stabilindu-se la Vila Sparta din Florența (1932), fiindu-i permis să își vadă fiul timp de 2 luni în fiecare an, citează descopera.ro.

Viața lui Carol al II-lea după separarea de principesa Elena

După despărțirea de principesa Elena, Carol a trăit în Franța cu Elena Lupescu, sub numele de Carol Caraiman.

Principele Carol și Elena Lupescu la Paris, 1936/ FOTO wikipedia.org

Mihai, fiul lui Carol al II-lea și al principesei Elena a Greciei, a moștenit tronul, în urma decesului Regelui Ferdinand I, în 1927. Apoi, în anul 1930, Carol s-a întors în România, detronându-și propriul fiu. Ulterior, Carol al II-lea a fost obligat să abdice de către generalul Ion Antonescu, proaspăt numit de el prim-ministru. I-a fost permisă părăsirea țării cu un tren special încărcat cu averi, nelipsind mult să fie asasinat de către legionari, care au tras asupra trenului. După cel de-al Doilea Război Mondial, fostul rege a dorit să se întoarcă la cârma țării și să-și detroneze din nou fiul, însă a fost oprit de Aliații vestici. S-a căsătorit, în cele din urmă, cu Elena Lupescu și a murit în exil, în Portugalia.

Reputația lui Carol a fost pătată de viața sa privată

Deși a fost dotat cu o inteligență extraordinară și pasionat de cultură, reputația lui Carol a fost pătată de viața sa privată, care a interferat cu administrarea treburilor de stat, și de măsurile brutale luate împotriva Gărzii de Fier.

Regele Carol rămâne o personalitate controversată. De altfel, Regele Mihai nu a mai reluat vreodată legătura cu el. Se cunoaște, de altfel, faptul că regele Mihai nu s-a prezentat nici la ceremonia de înhumare a rămășițelor lui Carol al II-lea, la Mănăstirea Curtea de Argeș din anul 2003.