Lifestyle

Răsfăț cu un mic dejun de nerefuzat, omletă-brioșă la cuptor

Răsfăț cu un mic dejun de nerefuzat, omletă-brioșă la cuptor

Rețetă pentru omleta–brioșă ce poate fi servită ca mic-dejun, dar și ca aperitiv

Neața națiune! este dimineață și foamea își face sințită prezența. Micul-dejun este prima masă a zilei și cea mai importantă. Indiferent că e vorba de adulți sau copii, micul dejun trebuie să fie ceva consistent, sănătos și hrănitor.

Omletă-brioșă la cuptor, micul dejun al unei dinineți excelente

Îți propunem să încerci un mic dejun de nerefuzat, irezistibil, Omletă-brioșă la cuptor, o omletă hrănitoare, gustoasă, pufoasă și rapidă, în care poți să adaugi alimentele favorite, iar forma de brioșă este ușor de servit.
Poți prepara omleta–brioșă ca mic-dejun, dar și ca aperitiv atunci când ai musafiri.

Ingrediente pentru omlta-brioșă:

9 ouă, 5 cepe verzi, 1/2 ardei mare roșu sau 1 ardei kapia, 4 – 5 felii șuncă prosciutto sau ce preferi, 3 cartofi medii, 100 gr mozzarella rasă ( sau alte brânzeturi), 50 gr brânză Cedar rasă, pătrunjel verde, sare, piper

Mod de preparare:

Începi prin a curăța și spăla legumele, apoi ceapa verde o tai rondele, inclusiv codițele. Ardeiul îl tai cubulețe, pătrunjelul îl toci mărunt, cartofii îi dai pe răzătoare și presari puțină sare peste ei. Șunca o tai cubulețe sau fâșii, iar brânzeturile le razi ne sfătuiește Mamachef.ro

Pregătește un bol generos, în care spargi ouăle și le bați bine cu telul. Pre-încălzește cuptorul la 200 de grade C.

Adaugă peste ouă cartofii, pe care îi storci în prealabil, apoi 2/3 din restul ingredientelor și amesteci până se omogenizează.

În tava de brioșe ungi fiecare formă cu puțin ulei sau poți folosi formele de silicon ori hârtiile de copt brioșe. Umple până aproape de margine formele de brioșe cu compoziția de ouă și presară deasupra ingredientele rămase.

Introdu tava la cuptor, pe șina din mijloc, și coace la 200 grade C timp de 20 – 25 de minute sau până devin rumene.