Europarlamentarul Rareș Bogdan a afirmat, miercuri, că este revoltat de incidentele care au avut loc în ultima perioadă și au pus într-o lumină nefavorabilă Ministerul de Interne.
Prim-vicepreședintele PNL s-a referit în afirmația sa la eșecul intervenției poliției la dubla crimă de la Onești și cazul polițiștilor din București reținuți sub acuzația de răpire și tortură.
Solicitare către MAI
„Unii din ei se simt probabil inainte de ’89 si simt ca pot fi instrumente de frica, de teroare si nu prieteni, pazitori ai cetateanului. Ministrul Lucian Bode are ocazia acum sa faca ordine si disciplina. In acest caz trebuie masuri care sa reprezinte exemple pe masură. Trebuie sa sa actioneze cat se poate de radical”, a zis Rareș Bogdan despre polițiștii bucureșteni acuzați de răpire și tortură.
Legat de cazul Onești, unde poliția a stat ore în șir la ușa criminalului și nu a reușit să salveze cele două victime, Rareș Bogdan a zis: „Am o rugăminte față de Lucian Bode, MAI trebuie sa suporte o reforma profunda, totala”.
Prim-vicepreședintele PNL a adăugat: „Se vede lipsa de șase luni unui sef al Politiei Romane si acest lucru trebuie reparat in doua saptamani”.
Patru polițiști reținuți
Patru polițiști din București au fost ridicați de procurori, după ce le-au fost percheziționate birourile de la Secția 16. Doi dintre ei sunt acuzați de tortură, după ce ar fi lovit doi bărbați în toamna anului trecut, după un conflict pe o stradă din Sectorul 4.
„În dimineaţa zilei de 3 martie 2021, au fost efectuate percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Caraş-Severin, în baza a 9 autorizaţii emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti. Percheziţiile au fost efectuate într-o cauză având ca obiect infracţiunile de tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal, presupus săvârşite în luna septembrie a anului 2020 asupra a două persoane vătămate. La momentul actual, procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează audieri ale persoanelor vizate de percheziţiile domiciliare, acestea având calitatea de agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.