Europarlamentarul PNL şi prim-vicepreședinte al partidului, Rareș Bogdan critică în termeni foarte duri activitatea subordonaţilor lui Mugur Isărescu, spunând despre aceştia că vin în spațiul public „cu tot felul de apologii ale dezastrului”.
Rareș Bogdan îi cere lui Mugur Isărescu să-şi invite subordonaţii la un ceai de tei
Europarlamentarul PNL şi prim-vicepreședinte al partidului, Rareș Bogdan critică în termeni foarte duri activitatea subordonaţilor lui Mugur Isărescu, spunând despre aceştia că vin în spațiul public „cu tot felul de apologii ale dezastrului”.
Rareş Bogdan și-a exprimat, marți, la Antena 3, nemulțumirea vizavi de declarațiile unor oficiali BNR care induc panică în rândul populației. Acesta a spus că unele analize care vin din BNR vorbesc de asemănări economice între situația România și situația Greciei care a intrat în faliment și s-a declarat deranjat de faptul că cei din BNR vin în spațiul public „cu tot felul de apologii ale dezastrului”.
Prim-vicepreședintele PNL i-a cerut guvernatorului BNR Mugur Isărescu să ia măsuri.
„Domnul Isărescu ar putea să-şi potolească, să-şi liniştească subordonaţii, să îi cheme la un ceai de tei. Cei care sunt acolo în funcţii, pe spatele românilor, ar trebui să facă mai mult şi să vorbească mai puţin”, a afirmat Rareș Bogdan.
Dan Suciu e cel care l-a enervat pe Rareș Bogdan
Recent, purtătorul de cuvânt al BNR a declarat pentru Pro Tv „că trebuie să fim cu toții conștienți că urmează o perioadă economică dificilă. Nu urmează o perioadă de triumf economic. E o perioadă economică dificilă, dar costul pe care trebuie să-l plătim e obligatoriu, pentru a face față acestei provocari militaro-politice extrem de periculoase”.
Dan Suciu a explicat că, în noul context geopolitic, România are unele dezavantaje, comparativ cu alte state europene.
„Acestea vin mai ales din elemente structurale profunde ale economiei românești, si anume inflația, care e deja destul de ridicată; vine din prețurile la energie, și un deficit bugetar semnificativ, cel mai mare din Europa, care, într-o perioadă de criză nu poate fi compensat. El va fi, inevitabil, o povară pentru România”.
În ceea ce priveşte creşterea ROBOR, dinspre BNR par că nu vin veşti prea bune. Tot purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu a declarat că actuala majorare a cotaţiilor ROBOR era de aşteptat, aceasta fiind în graficul de creştere aşteptat.
„Această creştere are mai degrabă legătură cu cauzele interne decât cu situaţia de conflict din Ucraina, pentru că, într-adevăr, cotaţiile ROBOR ar fi crescut oricum ţinând cont de presiunile inflaţioniste care sunt mari. Poate să contribuie la ritmul de creştere şi aceste presiuni externe, dar creşterea ROBOR era de aşteptat şi suntem în graficul de creştere aşteptat, aceasta este situaţia. Vom vedea pe parcursul acestei luni cum vor evolua lucrurile şi ce impact au asupra inflaţiei”.