Raportul ONU privind sănătatea nu ne dă mari șanse la viață! Viața pe Pământ așa cum o cunoaștem va fi fundamental transformată din cauza hranei. Alimentaţia greşită, principalul „vinovat“.
50% dintre oameni mănâncă ori prea mult, ori prea puţin
Raportul anual intitulat Global nutrition report, ale cărui date provin de la organizaţii ca ONU, FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură), OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi Fondul ONU pentru copii UNICEF consemnează că astăzi 48% dintre oameni mănâncă ori prea mult, ori prea puţin.
Consumul fructelor și legumelor, redus în țările sărace
Specialiștii estimează că aproape 150 de milioane de copii minori suferă de întârzieri de creştere, peste 45 de milioane sunt emaciaţi şi alţi aproape 40 de milioane sunt supraponderali.
Conform studiului, peste 40% dintre bărbaţii şi femeile lumii (2,2 miliarde de oameni) sunt supraponderali sau obezi, conform aceluiaşi raport.
Așadar, oamenii nu consumă cantităţile recomandate de alimente benefice pentru sănătate. prea puține fructele şi legumele în alimentația oamenilor. Şi, după cum era de aşteptat, consumul de astfel de alimente este cel mai scăzut în ţările cu venituri mici.
În schimb, în ţările cu venituri mai mari se consumă în cea mai mare măsură alimente cu efecte nocive asupra sănătăţii cum sunt carnea roşie, produsele lactate şi băuturile îndulcite şi tot în aceste ţări se înregistrează şi cel mai mare număr de persoane supraponderale, notează Agerpres.
Sunt doar câteva efecte devastatoare, care se accelerează și vor deveni evidente înainte ca un copil care se naște azi să împlinească 30 de ani, potrivit proiectului de raport.
„Ce e mai rău urmează să vină, afectând viața copiilor și nepoților noștri mult mai mult decât viața noastră”, spune proiectul de raport.
Chiar dacă principalele sale concluzii nu se vor schimba, varianta oficială a raportului va fi publicată în februarie 2022, după aprobarea sa prin consens de către cele 195 de state membre.