Actual Lifestyle

Rămășițele ultimului tigru tasmanian, descoperite în dulapul unui muzeu, după 85 de ani de la dispariție. FOTO

Rămășițele ultimului tigru tasmanian, descoperite în dulapul unui muzeu, după 85 de ani de la dispariție. FOTO
playtech.ro

Oficial, tigrul tasmanian este o specie dispărută. Cu toate acestea, în anul 2019 au existat doi oameni care au povesti că l-ar fi văzut într-o zonă muntoasă diin Germania, unul și Australia, altul. Cu toate acestea, specialiștii au rămas la părerea lor și anume că specia a dispărut în urmă cu peste 85 de ani. Iar acum angajații unui muzeu atestă cu fotografii că la ei se află ultimul exemplar, care l-au descoperit întâmplător … în dulap.

Rămășițele ultimului tigru tasmanian, descoperite în dulapul unui muzeu, după 85 de ani de la dispariție. FOTO

În aceste zile, rămășițele ultimului tigru tasmanian supraviețuitor au fost găsite într-un dulap dintr-un muzeu australian, la 85 de ani de la moartea sa.

Animalul, cunoscut și sub numele de „thylacine” sau „lup tasmanian”, nu a fost declarat dispărut în anii 1980, după moartea femelei în vârstă ținută la grădina zoologică Beaumaris din capitala insulei australiene, Hobart, în 1936.

Tigrul tasmanian era singurul marsupial prădător de pe insula Tasmania; la aproximativ 600 de kilometri sud de coasta sudică a Australiei continentale.

Animalele prezentau dungi caracteristice pe spate, care aminteau de cele ale tigrului, așa a putut fi tigrul  identificat.

După moartea ultimului membru al speciei care a supraviețuit în captivitate, petrecută în 1936, locul unde se află rămășițele animalului a rămas un mister timp de aproape un secol.

Însă rămășițele mult timp căutate au fost descoperite recent la Muzeul și Galeria de Artă din Tasmania (TMAG), unde rămășițele animalului au fost transferate după moartea acestuia.

Cercetătorii de la muzeu au declarat că rămășițele au fost căutate „ani de zile” fără succes, până când au fost găsite recent într-un dulap din muzeu, după cum a relatat presa externă.

Exemplarul nou descoperit a avut loc în urma demarării unei investigații a tuturor colecțiilor muzeului, care a culminat cu descoperirea rămășițelor de thylacine  într-un dulap din departamentul de educație al muzeului.

Se spune că rămășițele au fost duse în școlile din Australia pentru a fi studiate de copii, dar nu s-a știut niciodată până acum că acestea erau chiar rămășițele ultimului tigru tasmanian supraviețuitor.

Dr. Robert Paddle, un specialist de la Universitatea Catolică din Australia, a explicat că achiziția tigrului de la un vânător, în mai 1936, nu a fost înregistrată din cauza metodei „ilegale” de capturare a acestuia.

Acum, rămășițele tigrului tasmanian vor fi expuse la muzeul din Hobart, alături de alte animale dispărute, cum ar fi perușca Carolina și porumbelul călător.