Radioul Public, în pragul colapsului financiar. Deficit de 33 de milioane de lei.
Radioul Public are un deficit de aproximativ 33 milioane de lei. E vorba de credite de angajament, credite bugetare și necesarul pentru indexarea salarială la nivelul ratei anuale a indicelui inflației stabilit de INS. Informația aparține membrului al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, Alexandru Muraru (CA SRR). Acesta susține că, sub conducerea lui Georgică Severin, Societatea Română de Radiodifuziune a ajuns în pragul colapsului.
„Astăzi, Societatea Română de Radiodifuziune, cel mai mare trust media din România, se află în colaps financiar și administrativ fără precedent din cauza managementului catastrofal al lui președintelui Georgică Severin, membru PSD.
În mod accelerat, din aprilie 2017, de când Georgică Severin a fost instalat prin decizia lui Liviu Dragnea, liderul PSD la acea vreme, la conducerea SRR, instituția a suferit un declin fără precedent din punct de vedere financiar, administrativ și managerial.
Astăzi, realitatea din SRR se înscrie în strategia PSD de a sabota din interior instituțiile, blocându-le, făcându-le irelevante sau transformându-le în anexe de partid.
În fiecare an, instituția a fost amenințată cu intrarea în incapacitate de plată, în condițiile în care cheltuielile au depășit alocările bugetare”, a declarat Alexandru Muraru, Membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune.
Severin, salariu de 7000 euro, mai mare decât președintele României
„Cu un salariu mai mare decât președintele ţării, PDG al SRR demonstrează o incompetență managerială totală, girând cea mai nefastă perioadă a Societăţii Române de Radiodifuziune din cei 90 de ani de existenţă.
Promovarea incompetenţei şi a neprofesionalismului pe criterii exclusiv de partid şi asocieri politice, disprețul faţă de angajați, angajările pe
criterii discutabile, irosirea banului public pe plimbări inutile (oprită doar de pandemie), pierderea poziției câștigate de SRR în peisajul media internațional, au culminat cu faptul că, instituția a fost practic decuplată de la prioritățile sale și proiectele strategice (dezvoltarea Radio Chișinău, trecerea pe transmisia digitală, majorarea numărului de frecvențe, identificarea unui nou sediu, integrarea unei soluții unice de tip portal online pentru toate paginile SRR etc). Audiențele au scăzut dramatic, iar în ultimii trei ani nici un proiect investițional major nu a mai fost realizat”, a mai spus Alexandru Muraru.
Grilele de programe au fost modificate ilegal în timpul stării de urgență
„Grilele de programe au fost modificate ilegal în timpul stării de urgență, fără a cere acordul Consiliului de Administrație SRR, în condițiile în care actele normative emise de Parlament sau Guvern nu au inclus SRR.
De asemenea, începând cu luna martie, Georgică Severin a refuzat în mod repetat să mai organizeze ședințele la sediul SRR, invocând în mod nereal pandemia de Covid 19, și forțând organizarea online a acestora. În condițiile în care ședințele Guvernului, ale Parlamentului, ale Consiliilor Județene și Locale au loc fizic, atitudinea lui Severin demonstrează fără echivoc încercarea de a marginaliza rolul Consiliului de Administrație și a ține departe membrii de realitățile din instituție”, a declarat membrul Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune.
Leave a Reply