Liderul rus nu stă degeaba, el nu încetează nici o clipă să se gândească la cum ar putea ajunge la ceea ce își dorește cel mai mult – să cucerească lumea, dacă nu de bună voie, atunci cum știe el mai bine, prin război.
Putin ordonă o expansiune bruscă a forțelor armate rusești greu încercate. Ce prevede noul decret al lui liderului de la Kremlin
În aceste zile, Putin a ordonat o expansiune bruscă a forțelor armate rusești și așa greu încercate de tot ce au trăit până acum.
Decretul sugerează că președintele Vladimir V. Putin se așteaptă la un război prelungit în Ucraina, dar nu s-a oprit în fața unei mobilizări totale și nu a fost clar cum își va atinge armata obiectivul.
Președintele Vladimir V. Putin a ordonat joi o creștere bruscă a dimensiunii forțelor armate ale Rusiei, o răsturnare a anilor de eforturi ale Kremlinului de a reduce o armată umflată și cel mai recent semn că se pregătește pentru un război lung în Ucraina, unde Rusia a suferit pierderi grele.
Decretul, ștampilat de biroul președintelui și postat pe site-ul Kremlinului, a crescut numărul țintă de membri activi ai serviciului militar cu aproximativ 137.000, la 1,15 milioane, începând cu luna ianuarie a anului viitor, și a ordonat guvernului să pună deoparte bani pentru a plăti această creștere.
Decretul dat joi de Vladimir Putin, care prevede creșterea dimensiunii armatei ruse începând cu ianuarie 2023, este puțin probabil să genereze o putere de luptă semnificativă în viitorul apropiat și indică faptul că este puțin probabil ca Putin să ordone o mobilizare în masă în curând, spune Institutul pentru Studiul Războiului , transmite ISW.
A fost pentru prima dată în ultimii cinci ani când Putin a emis un ordin care modifică numărul total de efective al forțelor armate ruse. Oficialii nu au oferit nicio explicație pentru această măsură, iar la televiziunea de stat nu s-a făcut prea multă referire la aceasta.
Putin a acționat într-un moment în care pare mai departe ca niciodată de obiectivul său de a readuce toată sau cea mai mare parte a Ucrainei în componența Rusiei și în timp ce armata sa se luptă cu efectivele sale. Oficialii americani au declarat că decizia domnului Putin este un semnal despre cât de acute rămân aceste probleme.
De când a început invazia sa în februarie, potrivit estimărilor oficialilor militari americani și britanici, Rusia a suferit până la 80.000 de pierderi, inclusiv morți și răniți. Aceste pierderi și lipsa de mișcare pe front i-au determinat pe unii analiști să descrie ordinul ca pe un semnal că, după șase luni de lupte, domnul Putin nu are de gând să cedeze.
„Aceasta nu este o mișcare pe care o faci atunci când anticipezi un sfârșit rapid al războiului tău„, a declarat Dara Massicot, cercetător principal în domeniul politicilor la RAND Corporation. „Este ceva ce faci atunci când faci un fel de plan pentru un conflict prelungit„.
Cu toate acestea, analiștii militari au rămas perplecși cu privire la modul în care armata rusă, fără un proiect major și după ce a încercat deja să tenteze și să forțeze potențialii voluntari, ar putea gestiona sarcina de a-și mări rândurile atât de brusc, titrează New York Times în ediția de vineri, 26 august.