Actual International

Purtătorul de cuvânt al lui Trump a acuzat un mare ziar de înțelegere cu FBI în cazul secretelor nucleare păstrate la Mar-a-Lago

Purtătorul de cuvânt al lui Trump a acuzat un mare ziar de înțelegere cu FBI în cazul secretelor nucleare păstrate la Mar-a-Lago

Un purtător de cuvânt al fostului președinte Donald Trump a ripostat la un raport al Washington Post. Raportul respectiv susține că agenții FBI au recuperat documente strict secrete despre armele nucleare ale unui stat străin, în timpul unei percheziții la resortul Mar-a-Lago al lui Donald Trump.

Purtătorul de cuvânt al lui Trump a acuzat Washington Post de înțelegere cu FBI în cazul secretelor nucleare păstrate la Mar-a-Lago

În timpul percheziției din 8 august, anchetatorii federali au găsit documente despre capacitățile de apărare nucleară ale unui guvern străin, au declarat mai multe surse anonime apropiate anchetei pentru The Washington  Post. Detaliile despre ce guvern străin a fost în discuție și unde ar fi păstrat Trump documentele nu au fost dezvăluite.

Taylor Budowich, directorul de comunicare al lui Donald Trump, a descris ziarul american ca fiind „brațul de propagandă al administrației Biden”. Acesta, totuși, nu a abordat fundamentul afirmațiilor.

„În loc să opereze în mod deschis și onest, ei colaborează prin scurgeri de informații și minciuni nesfârșite, în detrimentul integrității FBI și a Departamentului de Justiție”, a adăugat el.

În mod evident, din declarație lipsește orice negare a faptului că Trump ținea registre nucleare la Mar-a-Lago.

Cererea lui Donald Trump a fost aprobată de un judecător

Trump și aliații săi au susținut că raidul FBI din 8 august este un complot al dușmanilor politici și au încercat de mult timp să arate că mass-media colaborează cu oficiali ostili.

Simpatizanții susțin că Trump a declasificat în linii mari dosarele găsite la Mar-a-Lago și, de asemenea, că unele documente sunt protejate de regulile privind privilegiul executiv.

Experții juridici au pus la îndoială apărarea fostului președinte. Aceștia sunt de părere că nu au apărut dovezi care să susțină afirmațiile în legătură cu declasificarea documentelor și pun la îndoială validitatea cererii de privilegiu executiv.

Anterior, Trump a negat că ar exista documente privind arme nucleare printre obiectele găsite la Mar-a-Lago.

Luni, un judecător federal a aprobat cererea lui Trump ca un oficial independent să fie desemnat să analizeze documentele luate de FBI pentru a vedea dacă vreunul dintre ele este reglementat de normele de confidențialitate. Această decizie va întârzia ancheta Departamentului de Justiție.

Sursa: businessinsider.com