Lifestyle

Proprietățile semințelor de dovleac. Sunt o minune pentru tranzitul intestinal

Proprietățile semințelor de dovleac. Sunt o minune pentru tranzitul intestinal

Proprietățile semințelor de dovleac. Sunt o minune pentru tranzitul intestinal. Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai caracteristice elemente decorative ale petrecerii de Halloween, dovleacul este unul dintre alimentele sezoniere de toamnă care oferă nutrienți importanți organismului nostru. Bogat in proteine ​​si substante precum vitamina C si carotenoide, dovleacul este ideal pentru prepararea retetelor suculente in bucatarie.

Și oare în această perioadă a anului, ce este mai bun decât o cremă de dovleac? În plus, aportul caloric al acestui fruct este scăzut (abia 15 kilocalorii la 100 de grame consumate) și conține doar 0,2 grame de grăsime, potrivit Fundației Spaniole pentru Nutriție (FEN).

Acestea sunt beneficiile sale pentru sănătate

Proprietățile semințelor de dovleac. Dar semințele se mănâncă? Care sunt proprietățile sale? Da, pot fi consumate sau adăugate în rețetele noastre ca o completare. Semințele de dovleac furnizează organismului nostru acizi grași omega-3 și 6 și „ajuta la reducerea colesterolului din sânge și la prevenirea disfuncționalităților intestinale”, explică nutriționistul de la Complexul Spital Ruber Juan Bravo și Spitalul Universitar Quirónsalud Madrid, Elena Pérez Montero, pe canalul Quirónsalud. .

Fără îndoială că consumul său oferă beneficii importante pentru sănătate: proprietățile sale antioxidante previn îmbătrânirea celulară și stresul oxidativ, este un aliment de curățare, diuretic și digestiv și contribuie la îngrijirea sistemului imunitar, printre alte beneficii.

Semințele, o sursă excelentă de proteine

Majoritatea semințelor au o valoare nutritivă ridicată, iar cele ale dovleacului nu aveau să fie mai puține. „Pot fi consumate în diferite moduri: crude, gătite, coapte, prăjite sau chiar în făină. Sunt o sursă excelentă de proteine, bogate în antioxidanți, au vitamina A și acizi grași”, adaugă aceștia de pe portalul dieteticianului-nutriționist, Alimmenta.

De asemenea, semințele de dovleac conțin o cantitate semnificativă de triptofan, un aminoacid responsabil de producerea de serotonină. Aportul de minerale, precum zincul sau magneziul, contribuie la buna functionare a sistemului osos si muscular.