Profesorii au declanșat o grevă japoneză. La o școală din Constanța, anul de învățământ începe cu o grevă japoneză a cadrelor didactice și a personalului auxiliar. Care este motivul? Cine poate rezolva problema?
Cadrele didactice și personalul auxiliar au protestat astăzi prin afișarea unor texte în care cer spaţiu pentru școală și au adresat, în acelaşi timp, o petiţie Primăriei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru a rezolva lipsa spaţiului, insuficient acum, pentru ca elevii școlii – aproape 1.500 – să poată învăța în condiții normale, având în vedere că biblioteca şcolii şi laboratoarele de fizică, chimie și biologie au fost transformate în săli de clasă, iar copiii de aici nu au sală de sport.
Profesorii au declanșat o grevă japoneză. Cheia rezolvării este la Primaria Municipiului Constanța
Asta, în condițiile în care există o hotărâre judecătorească prin care Şcolii 30 i se permite folosirea unor spații ale Colegiului Tehnologic Tomis, aflat în apropiere, şi anume: sala de sport, cantina și săli de clasă – hotărâre votată de Consiliul Local, dar care nu a fost pusă niciodată în aplicare.
Procesul de învățământ nu va fi afectat
Așadar, dacă Inspectoratul Școlar Județean încearcă găsirea unor spații în alte școli, pentru ca numărul maxim admis de 29 de elevi într-o clasă să nu fie depăşit, cheia rezolvării cu adevărat a acestei probleme pare sa fie la Primaria Municipiului Constanța, căreia i se cere alocarea unor spații de clasă, fie sub formă de containere, fie relocarea a şase-şapte săli libere de la Colegiul Tomis.
Foarte important! Cadrele didactice au spus că procesul de învățământ nu va fi afectat, orele se vor desfăşura conform programului şi la această oră a început festivitatea de deschidere a noului an școlar.