Prințul Philip a murit vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, iar sâmbătă, 17 aprilie, soțul Reginei Elisabeta, va fi condus pe ultimul drum și vor participa un număr mic de persoane.
Pentru ca întreaga națiunea să își poată lua rămas bun de la Ducele de Edinburgh, evenimentul va fi televizat și transmis direct de ITV.
Slujba de înmormântare va avea loc la Capela St George din castelul Windsor, unde vor putea asista doar 30 de persoane apropiate.
În timpul vieții, Philip a ordonat să nu aibă parte de o înmormântare de om de stat pentru, ci una simplă pentru că „nu și-a dorit să se facă prea multă vâlvă”.
Membrii familiei regale sunt pregătiți să o sprijine pe regină pe tot parcursul evenimentelor regale, iar prințul Charles se pregătește pentru deschiderea tradițională a parlamentului.
Pe lângă toate îndatoririle regale, familia se pregătește pentru înmormântarea Ducelui de Edinburgh, aşa cum era cunoscut oficial.
Sicriul Ducelui de Edinburgh va fi căptușit cu plumb, la fel ca prințesa Diana
Trupul neînsuflețit al prințului Philip va fi depus într-un sicriu din lemn de stejar, căptușit cu plumb, care a fost creat special pentru el în urmă cu aproximativ 30 de ani.
Sicriele căptușite cu plumb respectă o tradiție regală
Sicriele căptușite cu plumb respectă o tradiție regală, iar motivul este pentru a păstra trupul intact cât mai mult timp. Corpul rămâne în aceeași stare până la un an, pentru că sicriul făcut din plumb este etanș și împiedică pătrunderea umezelii.
Regina Elisabeta are și ea un sicriu de lemn de stejar, căptușit cu plumb, identic cu cel al soțului său, Prințul Philip.
Sicriul în care a fost înmormântată prințesa Diana cântărea 250 de kilograme pentru că era căptușit cu plumb.