Primele 3 criptomonede au acaparat 70% din piață. Din toată lumea fantastică a criptomonedelor, doar trei monede digitale au acaparat 70% din valoarea tuturor monedelor existente pe piață. Care sunt acestea?
Sectorul criptomonedelor a înregistrat recent o creștere a numărului de monede noi care intră pe piață pe fondul creșterii valorii. Cu toate acestea, în ciuda sutelor de monede diferite existente, doar trei dintre acestea domină piața.
Potrivit datelor analizate de Finbold, primele trei cele mai mari criptomonede (doar 0,02% din toate cele 12 917 monede) după capitalizare de piață reprezintă 68,73% din piața totală a criptomonedelor de 2,53 trilioane de dolari.
Bitcoin este pe primull loc. Moneda are cea mai mare pondere la 47,6% sau 1,2 trilioane de dolari, urmat de Ethereum la 17,93%, iar Binance Coin (BNB) ocupă locul trei la 3,2%.
Cardano (ADA) și Tether (USDT) completează primele cinci locuri cu o cotă de piață de 2,76% și respectiv 2,72%.
Piața cripto se îndreaptă în direcția bună
Dominația de către cele trei criptomonede scoate în evidență creșterea recentă a pieței, care a asistat o creștere atât a investitorilor cu amănuntul, cât și a investitorilor instituționali. De asemenea, piața a înregistrat o introducere de noi produse de investiții, conform raportului de cercetare.
„Pentru a rezuma, mulți experți comerciali consideră că piața criptomonedelor este acum în creștere. Introducerea ETF-urilor spot în conformitate cu cadrele de reglementare adecvate poate ajuta industria să câștige un impuls considerabil în viitor.”
În viitor, monedele digitale vor domina piață, în special odată cu apariția de noilor produse de investiții, cum ar fi ETF-ul Bitcoin.
Ce înseamnă Bitcoin?
Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009 de Satoshi Nakamoto. Bitcoin (BTC) a fost creat pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri și reglementări. Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează.
Spre deosebire de majoritatea monedelor, Bitcoin nu se bazează pe încrederea într-un emitent central. Bitcoin folosește o bază de date distribuită peste a inventaria tranzacțiile și se folosește de criptografie pentru a furniza funcții de bază pentru securitate cum ar fi asigurarea că bitcoinii nu pot fi cheltuiți decât de cel care îi deține și doar o singură dată.
Construcția monedei Bitcoin permite deținerea și transferul anonim de valoare. Bitcoinii pot fi salvați pe un computer personal sub forma unui fișier portofel sau pot fi stocați cu un serviciu de portofel al unei terțe părți, iar în ambele cazuri bitcoinii pot fi trimiși prin intermediul internetului oricărei persoane cu o adresă Bitcoin, potrivit wikipedia.ro.