Actual

Primarul Nicușor Dan se simte ”nedreptățit” și sesizează DNA. Ce l-a supărat pe edilul Capitalei

nicusor dan

Mingea la fileu. Așa simte Nicușor Dan acum, mai ales că acestă mișcare îi aparține. Mai în glumă, mai în serios, edilul Capitalei se simte, prin funcția pe care o deține, desigur, ”nedreptățit” pentru faptul că oamenii lui, de la Corpul de Control al Primăriei au găsit nereguli în contractele STB. Despre ce este vorba, în continuare, la Infoactual.

Primarul Nicușor Dan se simte ”nedreptățit” și sesizează DNA. Ce l-a supărat pe edilul Capitalei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că a sesizat DNA, după ce Corpul de Control al Primarului a descoperit nereguli în contractele semnate de către cei de la STB.

Am transmis DNA o sesizare cu privire la aspecte nelegale identificate de Corpul de Control al Primarului General în verificarea efectuată la STB”, scrie pe pagina sa de Facebook, mândru de isprava sa, Nicușor Dan.

Vremea bilanțului realizărilor în funcția de primar, iată că a venit, și primarul orașului București, arată că lucrează și nu oricum, ci intens, pentru că neregulile găsite, după cum domnia sa le enumeră, sunt multe și mărunte. Și dacă citim cu atenție contextul, problema cea mai mare nu o reprezintă tramvaiele ci … lungimea lor.

Obiectul sesizării este achiziția de tramvaie noi din gama de 18 metri printr-o procedură demarată de STB în anul 2019 și încheiată în anul 2020 cu declararea firmei Electroputere VFU Pașcani drept câștigătoare a licitației.

Întrebările la care sunt sigur că bucureștenii ar dori să afle răspunsul sunt:

  1. De ce conducerea STB reprezentată de la acea dată a continuat demersurile pentru finalizarea procedurii de achiziție, deși la momentul aprobării raportului de procedură nu avea alocate fondurile necesare în conformitate cu prevederile legale?
  2. De ce STB a decis încă din anul 2019 să achiziționeze tramvaie de 18 metri în contextul în care fluxul de călători ar justifica o nevoie de tramvaie mai lungi?

Opțiunea STB a fost pentru VFU Pașcani care aducea componente din Rusia și vindea apoi la prețuri majorate.

Situația de fapt este agravată și de faptul că VFU Pașcani a introdus în instanță o cerere de penalități în valoare de 1% pe zi din valoarea contractului până la încheierea contractului cu STB.”

Aceasta a scris primarul Nicușor Dan pe pagina sa de social media, unde are zeci și sute de urmăritori care doresc să afle unde, când și ce s-a mai făcut în București.

Să facem cunoștință cu STB. Cine este STB-ul la care face referire primarul Nicușor Dan

Societatea de Transport Bucureşti STB SA este principalul operator de transport public de persoane din Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, având una dintre cele mai întinse reţele de transport din Europa, cu o lungime a traseelor de 1651 km cale dublă. Reţeaua de transport acoperă o suprafaţă de 633 km², din care 228 km² numai în zona urbană. STB SA dispune de aproximativ 2000 de vehicule (autobuze, troleibuze şi tramvaie) care efectuează, anual, peste 700 milioane de călătorii.

Foto: arhiva