International

Președintele Institutului Counterpoint îl laudă pe Viktor Orbán. Premierul ungur, „un model pentru SUA”

viktor orban, premierul Ungariei (sursă foto: adevarul.ro)
Foto: adevarul.ro

Ungaria și-a apărat interesele economice prin faptul că nu a acceptat sancțiunile de la Bruxelles împotriva Rusiei, care ar fi dus la prăbușirea economiei sale, a declarat președintele Institutului Counterpoint, mprezent la o întâlnire în Ungaria.

Shea Bradley-Farrell a lăudat politica promovată de premierul ungar într-un interviu acordat în cadrul evenimentului CPAC Hungary 2023 pentru ziarul ungar „Magyar Nemzet”.

„Cred că aveţi un premier excelent. Este foarte angajat în lupta pentru suveranitate și depune efort constant pentru susţinerea acestei lupte, și o face foarte inteligent și onest” – a declarat Shea Bradley-Farrell, care crede că modelul ungar ar putea fi răspândit în lumea largă.

Numai laude

„În ceea ce privește protecția copilului, cred că exemplul ungar ar trebui urmat, în special de alte țări din UE. Ungaria este, de asemenea, un model excelent de urmat pentru Statele Unite” – a precizat președintele instituției.

Referitor la poziția pro-pace a guvernului ungar, în contextul războiului ruso-ucrainean, Shea Bradley-Farrell a spus că nu este vorba de un devotament pro-rus, ci de un pragmatism ungar.

„Prefer să le explic oamenilor că este vorba despre conceptul lui Viktor Orbán, pentru care țara este pe primul loc. Dacă ar fi acceptat sancțiunile împotriva Rusiei, economia Ungariei s-ar fi prăbușit, deoarece ţara depinde de gazul rusesc într-un procent de 85%. Aici încă mai există infrastructura energetică din epoca sovietică, așa că era imposibil de tăiat legăturile cu energia rusă” – a subliniat președintele Institutului Counterpoint.

Împotriva woke

Întrebată ce se poate face în legătură cu cultura neo-marxistă „woke” și „cancel”, Shea Bradley-Farrell a explicat că ceea ce poate face CPAC este să arate lumii că oamenii nu și-au pierdut mințile.

„Ei spun că nu le pasă dacă li se strigă propaganda de pe panouri publicitare sau de la televizor, pentru că ceea ce se spune nu este adevărat. Acest lucru nu este bun pentru copiii noștri, pentru societatea noastră, pentru viitorul nostru. Cred că îi ajută pe oameni să vadă că mass-media și anumiți lideri sunt cei care controlează această mișcare a culturii „woke” și „cancel”, şi nu oamenii. Ceea ce aș dori să le spun ungurilor și europenilor este că noi, aici la CPAC, în calitate de conservatori, reprezentăm majoritatea oamenilor din Statele Unite, iar ceea ce văd ei despre America este doar realitatea din mass-media, din filmele noastre și din viziunea liderilor noștri actuali. Acest lucru nu arată cum am crescut eu, de exemplu, sau cum este familia mea sau soțul meu, iar eu aș dori ca oamenii să știe asta. Fiți curajoși, apărați ceea ce este corect!” – a declarat președintele Institutului Counterpoint.

Un ambasador rău de gură

Cu privire la activitatea ambasadorului SUA în Ungaria, David Presmann, președintele institutului a declarat că, ambasadorul SUA nu reprezintă majoritatea americanilor.

„Pressman spune lucruri rele despre Ungaria, dar este vorba doar de faptul că ungurii nu vor LGBTQ în școli, migrație ilegală în masă, o taxă globală de 15% pentru companii și nu susțin sancțiunile împotriva Rusiei din cauza nevoilor lor energetice. Ambasadorul a denaturat acest lucru, susținând că Viktor Orban încalcă drepturile omului prin faptul că nu permite accesul persoanelor LGBTQ în școli. Nu există încălcări ale drepturilor omului în Ungaria.”, a declarat Shea Bradley-Farrell.