Lifestyle

Preparate senzaționale cu castane. Rețete foarte vechi, care trebuie încercate în această toamnă

Preparate senzaționale cu castane. Rețete foarte vechi, care trebuie încercate în această toamnă

Extraordinare pentru vegetarieni sau pentru oricine dorește să adopte o dietă sănătoasă, castanele conțin numeroși nutrienți, dar și vitamina E, potasiu și grăsimi nesaturate de care organismul are nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă. Și pentru că toamna este ce mai bun moment în care puteți folosi castanele, iată două rețete cu adevărat fenomenale.

Gem de castane

Dacă până acum ați mâncat, în cel mai bun caz, doar castane coapte sau piure de castane, a venit momentul să încercați și altceva. Ce spuneți de un delicios gem de castane? Are un gust minunat pe pâine, dar îl puteți mânca și cu biscuiți, dar și cu clătite. Ingredientele de care aveți nevoie sunt 10 castane mari, 650 g zahăr brun, 240 ml apă, 1 păstaie de vanilie sau extract de vanilie.

Mod de preparare

Spălați bine castanele și puneți la fiert pentru zece minute. Decojiți apoi fructele și zdrobiți-le. Zahărul se dizolvă în apă, se pune totul pe foc mediu și se lasă timp de 20 de minute. Aveți grijă să amestecați continuu siropul, altfel veți vedea că se va carameliza. Adăugați apoi piureul de castane și vanilia în sirop. Gemul se lasă la foc timp alt 20-25 de minute. Dacă vi se pare prea gros, mai adăugați apă.

Prăjitură cu mere și castane

Un desert cu adevărat remarcabil pe care îl puteți prepara fie la sfârșit de săptămână pentru familie, fie pentru sărbătorile care bat la ușă este prăjitura cu mere și castane. Ingredientele necesare sunt 75 g stafide, 4 mere, 90 g făină de castane, 4 linguri cu miere, 110 g migdale tocate, 240 ml lapte, 1 ou, 1 lingură cu semințe de mac, 4 linguri cu ulei de măsline extravirgin, nucşoară, un vârf de cuțit de sare.

Mod de preparare

Înmuiați stafidele în apă pentru o jumătate de oră, apoi scurgeți bine de lichid. Spălați bine merele și tocați-le. Puneți făina de castane într-o tigaie cu fund mai gros și lăsați pe foc pentru zece minute, apoi mutați într-un bol adânc. Adăugați stafidele, mierea, migdalele, laptele, oul, semințele de mac, uleiul de măsline, nucșoara și sarea. Se amestecă foarte bine și se pune într-o formă de tort care a fost unsă în prealabil. Se introduce la cuptor și se ține în jur de 40-50 de minute.

Sursă foto: dulcegarii-culinare