Lifestyle

Premiile Galei Green Report: Recunoașterea excelenței în proiecte de mediu și sustenabilitate în România

Premiile Galei Green Report: Recunoașterea excelenței în proiecte de mediu și sustenabilitate în România
sursa foto: arhiva companiei

Premiile pentru cele mai remarcabile proiecte de mediu și sustenabilitate din România au fost acordate în data de 18 ianuarie, în cadrul celei de-a treia ediții a Galei Green Report. Acest eveniment reprezintă cea mai importantă manifestare anuală destinată evidențierii eforturilor și realizărilor în domeniul sustenabilității în țară, indiferent dacă sunt derulate de companii, instituții publice sau persoane fizice.

Gala Green Report, desfășurată în acest an sub tema „Orasul de Smarald”, a avut loc la Sala Tronurilor din Palatul Regal, într-un decor de poveste, inspirat de povestea ,,Vrăjitorul din Oz’’ și l-a avut ca invitat special pe Alexandru Tomescu, celebrul violinist român. Evenimentul a adus împreună autorități, ambasadori, oameni din companii sau organizații non-guvernamentale,  toți având în comun interesul pentru mediu și pentru o lume mai sustenabilă.

Gala Green Report 1

Gala Green Report 1

România are printre ultimele păduri seculare din Europa

Alexandra Bocșe, consilier de stat la Administrația prezidențială a transmis mesajul Administrației Prezidențiale:  ,,Leadershipul nostru în domeniul schimbărilor climatice se bazează pe un parteneriat între instituții și actori non statali. Sperăm să ne bucurăm de aceeași deschidere și de sprijinul dumneavoastră în a implementa obiectivele ambițioase de mediu și obiectivele climatice pe care ni le-am propus în diferite strategii’’

Ministrul Mediului Mircea Fechet a fost prezent la eveniment și a transmis publicului: ,, România, din fericire, are printre ultimele păduri seculare din Europa. România, din fericire, încă se bucură de o biodiversitate fantastică.

Putem să ne gândim și la ceea ce se întamplă azi, la faptul că, așa cum unii specialiști spun, s-ar putea să fie deja prea târziu – incidența fenomenelor meteo extreme, inundații, vijelii, vânt puternic, caniculă sau secetă. Sunt lucruri cu care ne confruntăm deja și noi astăzi în România, iar din acest motiv doresc să mulțumesc încă o dată organizatorilor, doresc sa spun ca dincolo de ceea ce se întâmplă astăzi, dincolo de faptul că vom premia cele mai sustenabile companii și cele mai sustenabile proiecte, nu pot să nu ma gândesc la oamenii care aleg să ducă o viață sustenabilă. Vreau să le multumesc și lor și să sper alături de toți cei din aceasta sală și nu numai, că împreună vom reuși să clădim un viitor mai verde pentru România.’’

Proiectele din acest an au fost evaluate pe baza unui mecanism clar și transparent de către un juriu format din specialiști în probleme de mediu și sustenabilitate: Ramona Jurubiță, Country Managing Partner, KPMG România & Vicepreședinte Consiliul Investitorilor Străini, Marius Brînzea, Director Strategie, Reciclad’OR, Andreea Mitiriță, Partener, PwC România, Sorin Elisei, Director, Lider al practicilor de sustenabilitate și energie, Deloitte România, Raluca Popa, Partener taxe EY România și Florin Stoican, Președinte, Asociațiile Kogayon și Parcul Natural Văcărești.

Proiectele câștigătoare

TRANSAVIA a reușit să obțină premiul de EXCELENȚĂ ÎN AGRI-FOOD cu un total de 8.63 de puncte.

ÎNTREVECINI și LIDL România au primit premiul pentru EXCELENȚĂ ÎN CAMPANII DE MEDIU, poziționându-se la egalitate cu 8.9 puncte.

Techbolide s-a clasat pe prima poziție la categoria EXCELENȚĂ ÎN DEZVOLTAREA DE APLICAȚII MOBILE cu 9.05 puncte.

ELMAS SRL și FLIP au obținut premiul pentru EXCELENȚĂ ÎN ECONOMIE CIRCULARĂ, fiecare cu câte 8,25 puncte. ELMAS a fost premiată la aceeași categorie și anul trecut.

Viitor Plus – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă este organizația la care merge, în acest an, premiul de EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE DE MEDIU pentru care au obținut 8.08 puncte

Mega Image a reușit să se facă remarcată pentru strategia în EXCELENȚĂ ÎN EFICIENȚĂ ENERGETICĂ, unde a obținut cele mai multe puncte 8.75.

BRD Groupe Société Générale s-a poziționat prima la categoria EXCELENȚĂ ÎN FINANȚAREA PROIECTELOR DE MEDIU, cu 8.2 puncte.

TRANSAVIA a atins EXCELENȚA ÎN GESTIONAREA CONSUMULUI DE APĂ, categorie unde a primit 8.88 de puncte.

Coca-Cola HBC România este câștigătoarea la categoria EXCELENȚĂ ÎN INOVAȚIE DE MEDIU, pentru care a obținut 8.63 de puncte.

Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Brăila a obținut și în acest an un premiu în cadrul Galei Green Report, după ce și anul trecut a fost laureată, de această data pentru EXCELENȚĂ ÎN PROIECTE DE CONSERVARE A PATRIMONIULUI NATURAL, unde a obținut 5.5 puncte.

Autonom Services SA a fost distinsă cu premiul de EXCELENȚĂ ÎN TRANSPORTUL SUSTENABIL, categorie la care a primit 9.3 puncte.

,,Suntem recunoscători și bucuroși că an de an avem alături de noi oameni, companii, asociații, instituții care au încredere că pot construi o lume mai verde. Ne dorim să-I aducem în lumina reflectoarelor și să-i premiem pentru meritele lor. Ei sunt dovada vie că se poate și că trebuie doar să vrei ca să reușești.  Puterea exemplului este cea care inspiră oamenii să evolueze și să scoată la iveală ce este mai bun din ei, așa cum spunea și Glinda, vrăjitoarea cea bună din Vrăjitorul din Oz: „Ai avut întotdeauna puterea, a trebuit doar să afli că o ai.”, a declarat Raluca Fișer, Președinte Asociația Green Revolution.

O inițiativă a publicației Green Report, lider de 15 ani pe teme de mediu și sustenabilitate, pentru al treilea an consecutiv,  Gala Green Report premiază excelența și recunoaște cele mai importante proiecte din domeniul sustenabilității, atât din sectorul privat, cât și din cel public.