Ceremonia de premiere programată pentru luna septembrie, care recompensează anual cele mai bune televiziuni americane, va avea loc în cele din urmă pe 15 ianuarie, potrivit organizatorilor. Ceremonia de decernare a premiilor Emmy, cele mai prestigioase premii ale televiziunii americane, a fost amânată timp de aproape patru luni, au anunțat joi organizatorii săi, în timp ce greva actorilor și scriitorilor paralizează Hollywood-ul.
Echivalentul Oscarurilor pentru televiziune, care a fost programat inițial să aibă loc pe 18 septembrie, va avea loc la jumătatea lunii ianuarie 2024, au anunțat Fox și Academia de Televiziune într-o declarație comună.
Premiile Emmy, amânate pentru 2024
„Suntem încântați să anunțăm că cea de-a 75-a ediție a premiilor Emmy va fi difuzată luni, 15 ianuarie 2024″, a declarat un purtător de cuvânt al rețelei americane de televiziune, care transmite ceremonia. Acesta este cel mai important eveniment audiovizual afectat până acum de această dublă mișcare socială, nemaivăzută din 1960 la Hollywood. Ultima amânare a premiilor Emmy a fost în 2001, în contextul atacurilor din 11 septembrie. După mai bine de 100 de zile de grevă, nu s-a ajuns încă la un acord între reprezentanții scenariștilor și cei ai studiourilor pentru a-i compensa mai bine pe aceștia cu profiturile din streaming sau pentru a reglementa utilizarea inteligenței artificiale (AI) în industrie. Actorii s-au alăturat mișcării în iulie.
Greva scenariștilor de la Hollywood depășește pragul simbolic de 100 de zile miercurea aceasta. Au trecut puțin mai mult de trei luni de când industria americană de divertisment a fost paralizată de această mișcare a autorilor de filme și seriale, care cer o remunerație mai echitabilă și protecție împotriva dezvoltării inteligenței artificiale. Fără efect pentru moment, cu excepția faptului că a inițiat o explozie care se extinde doar în diferitele profesii ale media. Posibilitatea unui final fericit a prins contur săptămâna trecută, când Writers Guild of America și Alliance of Motion Picture and Television Producers, care reprezintă studiouri importante precum Walt Disney, Netflix, Warner Bros. și Amazon, s-au întâlnit pentru prima dată de la începutul grevei. Dar speranțele au fost spulberate după întâlnire, în timpul căreia nu s-a ajuns la niciun acord pe baza negocierilor.
100 de zile de grevă
Această mobilizare pe scară largă la Hollywood (WGA reprezintă aproximativ 11.500 de membri) lansată pe 2 mai își găsește sursa în incertitudinea profesiei de scenarist, datorată în special apariției platformelor. „Drepturile reziduale” pe care le-au primit de fiecare dată când și-au refolosit operele, la televiziune sau DVD, sunt înlocuite cu o sumă fixă plătită în fiecare an, chiar dacă munca lor are succes global. Pentru a compensa această pierdere, scenariștii cer o creștere a remunerației, garanții minime pentru a beneficia de un loc de muncă stabil și o cotă mai mare din profiturile generate de creșterea streamingului.
În plus, aceștia solicită stabilirea unor garanții împotriva progresului inteligenței artificiale care, pe termen lung, ar putea pune profesia în pericol. Dacă cerințele liniei de pichetare au rămas până acum neschimbate, se pot lăuda că au declanșat un complot al cărui fir s-a desfășurat de atunci. În primul rând de partea actorilor, care și-au lansat propria mișcare de grevă luna trecută, conform BFM .