Lifestyle

Premiile Dracula Film Festival. Cine sunt marii castigatori ai festivalului!

Premiile Dracula Film Festival. Cine sunt marii castigatori ai festivalului!

Premiile Dracula Film Festival. Cine sunt marii castigatori ai festivalului! „AMIGO” a câștigat Dracula Trophy, premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj,  în cadrul festivalului internațional de film fantastic,  Dracula Film Festival, ediția 2020

Câștigătorii premiilor oferite în cele patru secțiuni competiționale au fost anunțați în cadrul Galei de Decernare a Premiilor Dracula Film Festival, ediția a VIII-a, 2020. 

Gala a avut loc duminică, 18 octombrie, de la ora 19.30, la Centrul Cultural Reduta din Brașov și a fost prezentată de actorul Ștefan Iancu.

Dracula Trophy  2020 a revenit lungmetrajului spaniol „AMIGO”, regizat de Óscar Martín.

Thriller psihologic macabru semnat de Óscar Martín centrat pe involuţia relaţiei dintre doi foarte buni prieteni, David (David Pareja – Killing God) şi Javier (Javier Botet – It, Alien Covenant), ce ajunge progresiv una primejdios de aproape de nebunie şi chiar… canibalism după ce primul trebuie să îşi asume îngrijirea celui de-al doilea, rămas cu sechele grave în urma unui accident. O explorare crâncenă a naturii şi sufletului omului care înfioară în special datorită autenticităţii interpretării, excepţionale, a celor doi protagonişti.

Juriul a fost format din Chris Orgelt, președintele juriului (Belgia, Program manager Brussels International Fantastic Film Festival), Aurélia Mengin (Franța, cineastă) și Dorian Boguță (România, actor, regizor).

Juriul a oferit și 2 mențiuni speciale pentru secțiunea de lungmetraje: Terminal Station (Brazilia, 2019) și Deodato Holocaust (Brazilia, 2019), care a primit premiul pentru cel mai bun documentar.

Titlul onorific CONTESA DRACULA i-a fost acordat actriței canadience DEBBIE ROCHON.

Acordarea titlului onorific de Conte Dracula la fiecare ediție a DRACULA FILM FESTIVAL a devenit o tradiție iar printre cei care au primit trofeul se numără regizorul Lamberto Bava, actorul Armand Assante și maestrul efectelor speciale Sergio Stivaletti.

În acest al VIII-lea an de existență a festivalului, titlul de Conte Dracula a fost oferit în premieră unei personalități feminine din industria filmului de gen, actriță cu roluri în peste 250 de producții cinematografice , scenaristă și regizoare multipremiată, producătoare reputată în spatiul Indie- Horror, DEBBIE ROCHON.

Trofeul Vladutz” pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului „Thank You for Your Teeth! / Mulțumesc pentru dinți” (România, 2020), în regia lui George ve Gänæaard și Horia Cucută. 

Trofeul „Little Dracula”, pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional a plecat în Italia, fiind acordat producţiei „The Recycling Man / Omul de la Reciclare”, în regia lui Carlo Ballaur. 

Juriul competiției de scurtmetraj a fost format din Sorina-Adina Vazelina, designer grafic, Paul Mureșan, animator obsedat de animația clasică pe hârtie și Alexandru Lamba, scriitor de SF, editor al revistei online „Galaxia 42”

Juriul a acord și o mențiune la secțiune de scurtmetraje, pentru „Death and the Knight/ Moartea  și cavalerul” (România, 2020) în regia lui Radu Gaciu.

Trofeul „Dracula Digital” şi premiul în valoare de 200 de euro acordat tinerilor cu vârsta între 16 și 29 de ani, a fost câştigat de scurtmetrajul „Imagine 2020”, film realizat cu telefonul mobil de o echipă din Brunei, formată din Sahriz Azim Sahrun, Philip Lim Shen Huei, Sahira Shahminan.

Cuvintele cheie ale competiţiei Dracula Digital din acest an au fost „Degetul mare”, „Stejar” şi „Fier”.  

Filmul realizat cu telefonul mobil

Juriul Dracula Digital a fost format din Gabriel Bălănescu , președintele juriului (fotograf, antropolog), Anghel Damian (actor, scenarist și regizor) și Ștefan Iancu (actor).

Seara de Gală Dracula Film Festival s-a încheiat cu proiecția în premieră mondială a filmului documentar “În căutarea castelului Dracula” (SUA, România, Moldova 2020), documentar realizat de stră-stră-nepotul lui Bram Stoker, Dacre Stoker.

Dacre Stoker pornește o campanie de cercetare prin lume pe urmele documentelor din care s-a inspirat Bram Stoker în a scrie cartea Dracula.

Acesta ajunge în România, unde cu o echipă de români merge în Munții Călimani să caute locația castelului fictiv a lui Dracula.

Documentarul a fost realizat de Corneliu Țepeluș (regizor, producător), Stas Ciorescu (editor, producător), Radu Oprea (producător), Liviu Bazarcă „Răzeșul” (producator) și Dacre Stoker (producător, scenarist, narator).