Prezent la aniversarea Philip Morris România, Marcel Ciolacu a evidențiat realizările companiei care a celebrat recent 30 de ani activitate. Premierul a subliniat valoarea și importanța investițiilor realizate de Philip Morris International în țara noastră.
Marcel Ciolacu a fost prezent la aniversarea a 30 de ani de activitate a Philip Morris în România. Premierul a evidențiat în alocuțiunea ținută la fabrica din Otopeni câteva dintre elementele unice ale performanțelor înregistrate de companie: „Este impresionant ce s-a reusit să se construiască în acești 30 de ani în acest loc. Este impresionantă tehnologia de vârf pe care o folosiți și design-ul produsului. Și, nu în ultimul rând, comunicarea pe care ați creat-o cu angajații acestei companii. Dar și nivelul ridicat al condițiilor de muncă.”
Un alt aspect nominalizat a fost și cel al investițiilor realizate de Philip Morris International în fabrica de la Otopeni. Construcția demarată în 1997 a fost finalizată rapid, în doar trei ani. Iar din 2017 unitatea de producție a fost transformată într-o fabrică de ultimă generație pentru produsele din tutun încălzit. Efortul investițional total a fost de 600 de milioane de dolari.
„Până în prezent s-au investit aproape 600 de milioane de dolari. Și urmează o nouă investiție de aproximativ 130 de milioane de dolari. Sunt cifre care impresionează și fac ca Philip Morris să fie un contribuitor la bugetul statului foarte important”, a explicat Marcel Ciolacu.
Vești bune la aniversarea Philip Morris România
Premierul a mai evidențiat o serie de aspecte pozitive din perspectiva sa: „Faptul că ați plătit impozite de aproximativ 500 de milioane de euro, este, de asemenea o cifră impresionantă. Mai mult însă, faptul că 90% din producția fabricii merge în acest moment la export, pe mine, ca prim-ministru, nu poate decât să mă bucure. Pentru că mai echilibrăm astfel din balanța comercială a României.”
Nu în ultimul rând, Marcel Ciolacu a evidențiat faptul că industria produselor din tutun are un nivel de evaziune zero. Ceea ce are statut de excepție în România. „Nu pot să nu amintesc și faptul că industria în care activați are evaziune zero. Asta în România, unde avem unul dintre cele mai înalte niveluri ale evaziunii din Uniunea Europeană. Este datoria noastră să investim cât mai mult în industrii cu nivel de evaziune zero”, a subliniat premierul.
Obiectivul – o Românie fără fum
Planurile de viitor ale Philip Morris International (PMI) au fost detaliate de către Jacek Olczak, CEO-ul PMI. „România este o componentă importantă a angajamentului PMI de a construi un viitor fără fum. Misiunea noastră rămâne neschimbată, vrem să transformăm țigările în obiecte de muzeu și fumatul într-un obicei care ține de trecut. (…) Suntem încrezători că investiția suplimentară de peste 130 de milioane de dolari va accelera tranziția către o Românie fără fum.”
La rândul său, Mircea Scăunașu, directorul general Philip Morris România, a detaliat destinația și important noi investiții prevăzute: „Grație investiției suplimentare de peste 130 de milioane de dolari va crește numărul de noi linii de producție. Fapt care ne va permite să aprovizionăm piața națională cu produse inovatoare <made in Romania> și să ne creștem exporturile către mai multe țări. (…) Mai mult, ne dorim ca noua investiție să fie văzută ca un angajament că vom continua să contribuim la dezvoltarea sustenabilă a ecomomiei locale.”
Fabrica din Otopeni este a doua din Europa ca volum de producție. (După cea din Italia și înaintea celei din Grecia.) PMI deține șapte fabrici în lume care produc consumabile pentru IQOS.