Lifestyle

Premierul Ciucă a propus, Asociația Editorilor a acceptat. Începe derularea programului „O carte pe an pentru fiecare elev“

Premierul Ciucă a propus, Asociația Editorilor a acceptat. Începe derularea programului „O carte pe an pentru fiecare elev“

În ultima perioadă cartea românească zace mai mult pe rafturile librăriilor, fiind rare cazurile când românii se gândesc să-și îmbogățească biblioteca cu un volum. De aceea, autoritățile caută soluții pentru prin care să încurajeze lectura mai ales în rândul tinerilor și copiilor.

Luni, 12 septembrie, la Palatul Victoria, premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanți ai editurilor și bibliotecarilor din România, dar și cu alte personalități culturale și speră să rezolve această mare problemă cu care se confruntă România. La întâlnire au participat, de asemenea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și consilierul de stat Iulian Chifu.

„Ne dorim să aducem mai aproape cartea de generațiile tinere și să încurajăm aplecarea lor către lectură”

„Ne dorim să aducem mai aproape cartea de generațiile tinere și să încurajăm aplecarea lor către lectură, promovând, totodată, autorii români și cărțile în limba română. Am avut o întâlnire foarte bună astăzi cu oameni de cultură, academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească și am răspuns cu multă deschidere propunerilor lor.

Ne dorim să aducem mai aproape cartea de generațiile tinere și să încurajăm aplecarea lor către lectură, promovând, totodată, autorii români și cărțile în limba română“, a declarat șeful Executivului.

Asociația Editorilor va fi ajutată să promoveze cărțile autoritorilor români

Guvernul a fost de acord cu propunerea Asociației Editorilor de promovare a cărților autorilor români și a scrierilor în limba română și s-a angajat să ofere ajutor. Astfel, va fi alocat un buget dedicat achiziției acestor cărți de bibliotecile publice, pentru ca orice român să aibă acces. Mai mult, Ciucă a propus și derularea programului „O carte pe an pentru fiecare elev“, propunere acceptată de Asociația Editorilor.

Mai mult, premierul a acceptat să fie făcută și o campanie publică prin care să fie promovată lectura cărților autorilor români și în limba română. Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat Acad. Răzvan Theodorescu, Nicolae Manolescu, membru corespondent al Academiei Române, Prof. univ. dr. Victor Neumann, Horațiu Mălăele, dar și Agnes Terezia Erich și Dragoș Adrian Neagu, președinte al Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și mulți alții.

Sursă foto: scena9