Lifestyle

Prajitură rapidă cu dulceața de pe raftul din cămară

Prajitură rapidă cu dulceața de pe raftul din cămară
Dorința de a face o prajitură rapidă și fără ingrediente pretențioase ne duce cu gandul la borcanele cu dulceață din cămară. Este o rețetă bună pentru zilele când sunteți prea ocupate ca să mai zăboviți în bucătărie.

Când nu prea avem timp la dispoziție să facem ceva dulce, dar cei mici își doresc acest lucru, putem pregăti repede o prăjitură cu dulceață. Poate fi oricare o găsim prin casă. Gustul va fi ireproșabil indiferent din ce fruct este aceasta făcută.

Rețetă pentru prăjitură rapidă cu dulceață

Prajitură cu dulceață

Pentru umplutură, putem folosi orice fel de dulceață dorim. În loc de dulceață, putem adăuga mere date prin răzătoare, pe care le călim înainte cu puțin zahăr și scorțișoară.

Prăjitura cu dulceață se păstrează foarte bine 2-3 zile într-o cutie închisă ermetic.

 

 

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 4 ouă
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 180 g zahăr
  • 200 g dulceață de fructe de pădure
  • 50 g migdale fulgi (În loc de fulgii de migdale, putem pune felii de mere sau fructe diverse, proaspete sau din compot)

 

Mod de preparare

Încingem cuptorul la 180°C și ungem o tavă cu unt și făină. Într-un bol punem ouale, uleiul, vanilia, zahărul. Amestecăm cu mixerul la viteză mare, 5 minute sau până avem o spumă. Adăugăm laptele și amestecăm. La final punem făina, sarea, praful de copt.

Continuăm să amestecăm până avem o compoziție omogenă. Turnăm jumătate din compoziție în tavă, preferabil inaltă și rotundă, și nivelăm bine.
Punem dulceața, turnăm deasupra restul de aluat. Presărăm migdalele și gata, putem pune la cuptorul încins.

Lăsam cuptorul încins la 180°C și coacem 20-25 minute sau până trece testul scobitorii.

Când scoatem prăjitura cu dulceață de la cuptor, o lăsăm să se răcorească în tavă 10 minute, apoi o punem pe un platou. După ce se răcește complet, o putem pudra cu zahăr vanilat.