Prajitura delicioasa cu aluat fraged! Secretul: Un ingredient pe care toata gospodinele il au in camara. Noi vă propunem o rețeta simple pe care o puteti savura in Post, sau oricand aveti pofta de un dulce rapid.
Prajitura cu gem de prune si glazura de zahar
Ingrediente
- 250 g margarina
- 75 g faina
- 180 g zahar pudra
- un praf sare
- o lingurita rasa bicarbonat sodiu stins cu zeama de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie
- vanilie
Glazura:
- 200 g zahar pudra
- 3-4 linguri apa fierbinte
- colorant sau cacao
- o lingura ulei
Prajitura delicioasa cu aluat fraged! Secretul: Un ingredient pe care toata gospodinele il au in camara
Se face aluatul, se lasa sa stea la rece 1-2 ore,se imparte in doua se intind doua foi, una se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pune apoi un strat de gem de prune, apoi cea de-a doua foaie, se coace la foc moderat.
Se amestea apoi separat ingredientele pe tru glazura, trebuie sa iasa ca o smantina foarte groasa, si se intinde pe prajitura calda.