Lifestyle

Prăjitură de post, fără blat. Gustul ne amintește de copilărie

Prăjitură de post, fără blat. Gustul ne amintește de copilărie

Postul Mare este cel mai sever dintre posturile de peste an, deoarece, nu trebuie să consumăm niciun fel de aliment care să conțină produse animale și ouă.

Pentru unii creștini este un post greu și din această cauză renunță să-l țină. În schimb, cei care au voință pot consuma enorm de multe preparate, care sunt de post și poate mult mai gustoase decât cele „interzise” în această perioadă.

Iată, o rețetă de prăjitură cu mere fără blat care este potrivită pentru perioada postului

Ingrediente

Blat

1 cană zahăr
1 cană făină albă
1 cană griș

Umplutură

2 kg mere zemoase
sucul de la o lămâie
2 pliculeţe zahăr vanilat
scorţişoară, cât vă place

Cum se prepară

Într-un vas se amestecă zahărul cu făina şi grișul până se omogenizează bine și obţinem un praf alb pe care-l folosim pe post de blat.

Merele le-am răzuit fără să le decojesc. Se stropesc cu suc de lămâie, să nu se oxideze, şi apoi am pus zahărul vanilat şi scorţişoara. Nu se storc merele de sucul e care-l lasă.

Se pregătește o tavă rotundă cu margine detaşabilă de 26 cm diametru, punând pe fund hârtie de copt. Se unge bine cu puţin ulei şi marginile se dau cu ulei. Cuptorul se preîncălzește la 200C.

Se pune un strat de praf alb (amestecul de blaturi) cam de un deget (nu mai gros, altfel nu se coace!) şi apoi unul de mere (de 2 degete) şi tot aşa…. La final, veţi avea 3 straturi praf şi 3 straturi mere, ultimul va fi de mere.  Dacă-l faceţi în tavă dreptunghiulară de 21X33 cm, se fac doar două straturi de praf şi 2 de mere. Nu faceţi straturile mai groase fiindcă nu se vor face ca lumea blaturile!

Se dă la cuptor la 200 C fix 40 minute (dacă-l faceţi în tavă rotundă cu 3 straturi) sau fix 30 minute (dacă-l faceţi în tavă dreptunghiulară). După ce se răcește, se scoate inelul tăvii. Dacă nu aveţi tavă cu pereţi detaşabili, nu încercaţi să-l scoateţi din ea. Feliaţi direct din tavă, potrivit dcnews.ro