Prajitura cu mere, frageda si aromata! O reteta simpla si rapid de facut. Va recomandam un desert racoritor, ideal pentru zilele calduroase de vara, cat si pentru perioada Postului.
Prajitura cu mere si glazura – usor si rapid de facut!
Ingrediente:
- 1 cana mere rase
- 1 cana faina
- 1 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 1/2 plic praf de copt
- scortisoara
- nuci
- stafide
- zahar vanilat
Glazura:
- 6 linguri cacao
- 6 linguri zahar
- 6 linguri apa
- 100 g margarina
Preparere:
Intr-un castron, se pun merele rase, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara…faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se adauga la compoziti se adauga si uleiul si se amesteca bine sa se omogenizeze rezulta o compozitie usor vascoasa.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se adauga cu lingura compozitia si se niveleaza usordeasupra am presarat migdale.
Se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 min, pana se aureste si se desprinde usor de pe marginile tavii. testat-o cu scobitoarea.
Adauga toate ingredientele intr-un ibric si se amesteca bine dupa 3-4 min incepe sa se lege, vedeti sa nu o scadeti prea tare, sa nu se arda, apoi se pune margarina.
Se toarna fierbinte deasupra prajiturii sau asteptati sa se raceasca prajitura o taiati frumos in patrate sau romburi si apoi glazurati taiat in patrate, glazurat