Pentru că mai sunt doar câteva zile până vine weekendul vă propunem o prăjitură apetisantă.
Este o prăjitură cu ciocolată delicioasă. Chiar dacă, la prima vedere îți pare că ar fi greu de făcut, urmează rețeta pas cu pas și te vei convinge că nu-ți trebuie decât puțină îndemânare și ingredientele pe care le vom enumera mai jos.
Mulți dintre cei care au încercat această rețetă simplă spun că este cea mai bună prăjitură pe care au mâncat-o vreodată.
Prăjitură cu ciocolată gata în 10 minute. Rețeta unui desert care te va cuceri de la prima bucățică
Prepararea acestei gustoase prăjituri cu ciocolată nu durează mai mult de 10 minute.
Consistenta desertului este ușor umedă și rămâne neschimbată chiar și după 3 zile. Prăjitură cu ciocolată gata în 10 minut, făcută după această rețetă, se taie perfect și are un gust delicios și deosebit.
Ingrediente
210 gr făină
40 gr cacao
200 gr zahăr
10 g praf de copt
80 gr ulei fără miros
praf de sare
300 ml apă minerală
esență de rom
esență vanilie
coajă de portocală sau coajă lămâie
stafide
ciocolată neagră opțional
Mod de preparare
Nuca se da puțin la cuptor. Puneți stafidele în esențe să se hidrateze. O parte din nucă se măcina și restul se toacă mărunt. Într-un bol amestecați ingredientele uscate cu nucile și stafidele.
Adăugați apa, esențele, uleiul și amestecați cu telul. De asemenea, puteți adăuga în prăjitură tot ce vă poftește inima: fructe, nuci, semințe, nucă de cocos, banane tăiate, vișine congelate.
Compoziția se pune într-o tavă unsă cu unt, care se dă la cuptor pentru 40 de minute. Desertul este gata când trece testul scobitorii. După ce o scoateți din cuptor, o puteți presura cu ciocolată dată prin răzătoare și nuci.
Și cum secretul se află mereu la urmă, vă spunem, că prăjitura este mult mai bună a doua zi. Vă lăsăm să vă convingeți singuri, potrivit stiridiaspora.ro