Povestea Salamului de Sibiu. Mihaela Bilic, medic nutriționist e vorbit despre istoria unui produs românescce au primit indicații geografice protejate. Salamul de Sibiu a fost creat de un italian și produs pentru prima oară la Sinaia, spune Mihaela Bilic.
Salamul de Sibiu, un produs “ne-produs” la Sibiu.
Dacă ești român nu ai nevoie de argumente și recomandări nutriționale ca să iubești salamul de Sibiu. Însă poți să fii român și să nu știi povestea salamului de Sibiu, așa cum am pățit și eu! Dacă n-ar fi fost proiectul realizat împreună cu Comisia Europeană în România prin care sunt promovate cele 7 produse românești ce au primit indicație geografică protejată (IGP), rămâneam în continuare o ignorantă.
Salamul de Sibiu a fost creat de un italian și produs pentru prima oară la Sinaia. Pentru că mare parte din el mergea la export și ieșea din țară pe la Vama Sibiu, a ajuns să poarte numele de “Salam de Sibiu”. În prezent deliciosul salam crud-uscat este făcut după rețeta tradițională de 6 producători, însă niciunul dintre ei nu este nici din Sinaia, nici din Sibiu.