Rețeta secretă a celui mai rapid și ușor desert pentru cafeaua de dimineață.
Prăjitura ungurească este perfectă pentru micul dejun, se prepara foarte ușor și va deveni preferata familiei.
Prăjitura ungurească. Rețeta secretă a celui mai rapid și ușor desert pentru cafeaua de dimineață
Ingrediente
3 căni de făină
1 cană de zahăr brun
1 cană de zahăr
1 cană de unt
5 ouă
1/4 linguriță de sare
1 cană de lapte bătut
1 linguriță de praf de copt
1 linguriță de scorțișoară măcinată.
Cum se prepară
Făina se amestecă cu cu zahărul, untul, zahărul brun și sarea. Oprește o cană din acest amestec și pune-o separat. Laptele bătut se amestecă cu ouăle și praful de copt, apoi se încorporează cu ingredientele uscate.
Pune aluatul într-o tava unsă și adaugă compoziția păstrată în cană deasupra. Presară scorțișoara măcinată și coace prăjitura în cuptorul preîncalzit la 175 de grade timp de 45-50 de minute.
Prăjitura ungurească. Rețeta secretă a celui mai rapid și ușor desert pentru cafeaua de dimineață se servește la cafea, dar la un pahar de lapte cald.
Prăjitură ungurească, variant a doua
Prăjitură ungurească cu cremă fină de brânză, scăldată în glazură delicată de lapte condensat și ciocolată topită
Este o rețetă incredibil de delicioasă și apetisantă de prăjitură ungurească cu brânză de vaci. Nu este o prăjitură simplă, este o poveste!
Ingrediente pentru blat
– 1.5 pahare de făină
– 100 g de unt (la temperatura camerei)
– ½ pahar de zahăr
– 10 g de praf de copt
Ingrediente pentru crema de brânză
– 400 g de brânză de vaci
– 2 ouă
– 200 g de zahăr
– 2 lingurițe de zahăr vanilat
Ingrediente pentru glazură
– 4 linguri cu vârf de smântână
– 200 g de lapte condensat
– 40-50 g de ciocolată neagră
– 1 lingură de smântână (pentru ciocolată)
Mod de preparare
- Puneți într-un bol făina cernută și adăugați untul tăiat cubulețe, amestecați și adăugați zahărul și praful de copt. Amestecați compoziția cu mâinile până obțineți o masă sfărâmicioasă.
- Amestecați cu ajutorul mixerului toate ingredientele pentru umplutura de brânză.
- Tapetați cu hârtie de copt o formă cu diametrul de 22-24 cm și pereții detașabili. Distribuiți (în formă) uniform jumătate din masa de aluat, adăugați deasupra crema de brânză și acoperiți cu cealaltă jumătate din masa de aluat.
- Coaceți tarta timp de 45-50 de minute, la temperatura de 180 de grade.
- Între timp pregătiți glazura. Combinați smântâna cu laptele condensat.
- Topiți ciocolata la bain-marie și adăugați o lingură de smântână.
- Scoateți prăjitura de la cuptor și turnați imediat peste ea glazura de smântâna cu lapte condensat, iar deasupra acesteia și glazura de ciocolată fierbinte. Combinați frumos cele două glazuri, cu ajutorul unei scobitori.
- Lăsați prăjitura să se răcească în totalitate.
- Scoateți-o din formă și serviți cu plăcere!, potrivit stiridiaspora.ro