Andrea Jaeger a ajuns în două finale de Grand Slam când era în adolescență, înainte de a se retrage din tenis la doar 19 ani, în 1985. Americanca a fost un copil minune, care s-a amestecat rapid cu cei mai buni după ce a devenit profesionistă la 14 ani.
Jaeger a câștigat titlul la dublu mixt la Openul Franței alături de Jimmy Arias în 1981, înainte de a ajunge în finala de simplu la Roland Garros un an mai târziu.
În topul WTA
Cu acest prilej, ea a pierdut cu 7-6, 6-1 în fața Martinei Navratilova, înainte de a pierde din nou în fața acesteia, de data aceasta cu 6-1, 6-1, 6-1, în finala de la Wimbledon, la 18 ani, un an mai târziu. Vedeta a ajuns pe locul 2 în clasamentul WTA, dar a fost nevoită să se retragă din acest sport la 19 ani, în 1985, din cauza unei accidentări la umăr.
Jaeger a câștigat peste 1 milion de lire sterline în premii în timpul scurtei sale cariere și mult mai mult din sponsorizări. După ce s-a retras, și-a dedicat viața ajutorării celorlalți.
În 1990, a înființat Fundația Silver Lining, care oferă îngrijire copiilor bolnavi de cancer. Imediat după ce a pus racheta în cui, a mers la facultate pentru a studia teologia și pentru a se pregăti pentru slujire, devenind apoi călugăriță.
De la tenis la călugărie
Jaeger și-a explicat schimbarea de carieră într-un interviu acordat în 2008 ziarului Mail, spunând:
„Știam pur și simplu că Dumnezeu există, că suntem prieteni și că avem o relație personală. Nimeni din familia mea nu știa că m-am rugat în fiecare zi a vieții mele. În august 2006, am primit o diplomă de asociat în formare ministerială și teologie. Apoi am intrat într-un program de sororitate dominicană. Este o disciplină strictă. Mă trezesc la 4 dimineața, îmi fac rugăciunile și studiul spiritual, apoi încep să lucrez la 5 dimineața sau la 6 dimineața strângerea de fonduri, programarea programelor și derularea acestor programe. În fiecare zi avem câte ceva care se întâmplă pentru copii undeva în lume”,a declarat acesta.
Andrea Jaeger a mărturisit în cadrul interviului că are câteva probleme cu hainele de călugăriță pe care le poartă.
„Cât de des port haina de călugăriță depinde de ceea ce fac. Am trei dintre ele. Se murdăresc destul de repede. Îmi tot rămân hainele blocate în autobuze și în scările rulante. Odată m-am urcat într-un taxi și am lăsat jumătate din el în fața ușii. În prima săptămână în care am purtat-o, la o conferință globală uriașă în New York City. O pasăre s-a dus la baie pe mine. M-am gândit că acesta era modul lui Dumnezeu de a spune: „Poate că este în regulă să fii puțin noroios pe margini – tu ești cel care obișnuia să se arunce după mingi pe terenul de tenis. Cred că voi fi întotdeauna o soră( călugăriță-n.r.). Am o bucurie și o dragoste de viață și este mai ușor să o exprim în acest domeniu”, a continuat aceasta.
Viața unei campioane
Într-un interviu dur acordat anul trecut publicației The Independent, Jaeger s-a destăinuit cu privire la hărțuirea cu care s-a confruntat în adolescență în circuitul WTA.
„Am avut situații în care mă duceam să-mi iau racheta și corzile erau tăiate. Când m-am dus să-mi pun pantofii, cineva lăsase lame de ras în ei”, a transmis ea.
Jaeger a continuat să dezvăluie că a încetat să se mai schimbe în vestiar din cauza tratamentului pe care l-a primit.
De asemenea, ea a povestit că a fost hărțuită sexual de un membru anonim al personalului WTA, care nu mai face parte din organizație, după ce a fost forțată să bea alcool la un eveniment organizat de sponsori, conform thesun.com.
„Am mers cu ea și cu prietena ei în mașină. Persoana se legăna la volan și îmi amintesc că am lovit fie niște gunoaie, fie o cutie poștală. Când am ajuns la apartamentul meu, ea m-a condus la ușă și a încercat ceva cu mine. A încercat să mă sărute. Mi s-a făcut atât de rău încât mă târam pe scări înăuntru încercând să nu vomit pentru ca tata să nu mă vadă”, a transmis Andrea Jaeger în cadrul interviului.