Lifestyle

Poți să slăbești dacă renunți la micul-dejun? Faci mai mult rău decât bine!

Poți să slăbești dacă renunți la micul-dejun? Faci mai mult rău decât bine!

Astăzi găsim câteva diete care susțin că sărind peste micul-dejun o să slăbim. Cu toate acestea, experții nu recomandă acest lucru, deoarece aceasta este caracterizată drept cea mai importantă masă a zilei.

După cum a indicat Rubén Bravo, expert în nutriție și gastronomie și purtător de cuvânt al Institutului Medical European pentru Obezitate (IMEO), micul dejun este esențial datorită timpului care trece de la cină cu o zi înainte până la prima masă următoare, ceea ce înseamnă că organismul nostru rămâne mult timp fără a primi substanțe nutritive.

Specialistul explică faptul că există două tendințe care indică ritmul pe care îl urmează corpul:

  • Ziua: de la șase dimineața la șase după-amiaza.
  • Noaptea: de la șase după-amiaza la șase dimineața.

Este esențial să luați nutrienții necesari în faza de activare sau în timpul zilei. Cel mai bun mod de a face acest lucru este printr-un mic dejun complet care combină toți macronutrienții și micronutrienții necesari pentru a însoți ritmul nutriției la cerințele fiecărui moment al zilei.

Ce înseamnă să nu mănânci micul dejun?

„Când corpul nostru începe să se miște și să gândească după 12 sau 15 ore fără să mănânce nimic, va începe să solicite o serie de substanțe nutritive pe care nu le va avea, așa că vom observa oboseala, epuizarea fizică și a creierului și nu vom avea același agilitate mentală ”, precizează purtătorul de cuvânt al IMEO.

Deci, sărind peste micul dejun te face să slăbești? Sărind peste micul dejun vă poate ajuta să slăbiți, dar nu să slăbiți. Acesta din urmă îl definește ca „pierderea volumului de grăsime”.

Când corpul detectează că nu mâncăm, începe să încetinească metabolismul, crescând sistemul de economisire a energiei. În acest fel, se produce o cheltuială calorică mai mică și se determină ca atunci când alimentele intră în organism să fie depozitate ca grăsime.

În plus, specialistul indică faptul că sărind peste micul dejun în mod regulat poate provoca dezechilibre nutriționale. Atunci când organismul nu primește un răspuns la cererea sa de nutrienți, trebuie să caute în altă parte, reducând astfel rezervele de vitamine și minerale. Dacă apare în mod regulat, pot apărea probleme de sănătate.

Mic dejun adecvat

Un mic dejun adecvat ar trebui să includă puțin din fiecare macronutrienți. Purtătorul de cuvânt al IMEO vorbește despre carbohidrați din cereale integrale, grăsimi sănătoase și proteine ​​cu valoare biologică ridicată. El o exemplifică în felul următor: o felie de pâine de secară cu roșii zdrobite, ulei de măsline și șuncă iberică.

Pe scurt, acesta explică faptul că a mânca prea puțin în timpul zilei promovează mai multă anxietate după-amiaza și noaptea.