Lifestyle

Ponturi excelente pentru a prepara cele mai limpezi și aromate piftii

Ponturi excelente pentru a prepara cele mai limpezi și aromate piftii
Sursă foto: preparatedevis

Din categoria preparatelor care nu lipsesc niciodată de pe masa românilor iarna fac parte și răciturile. Iată câteva sfaturi pentru ca acestea să fie cu adevărat spectaculoase.

Așteptăm iarna nu doar pentru că adorăm zăpada și sărbătorile, dar și pentru preparatele tradiționale care ne fac viața mai frumoasă. Românii obișnuiesc să facă răcituri de porc, dar pentru ca acestea să iasă cât mai limpezi, se recomandă să alegeți produse mai puțin grase.

Piciorușele de porc sunt cele mai potrivite pentru răcituri, întrucât conțin multă gelatină. Textura potrivită o au și urechile de porc. Dacă vreți ca în răcituri să găsiți și bucăți de carne macră, încercați să puneți limbă de porc. Fiți atenți însă, că aceasta trebuie opărită separat, apoi curățată de membrană. La fel de bun este și ciolanul de porc, dar cel crud, care nu va schimba gustul preparatului.

Cât timp se fierb răciturile

Gospodinele obișnuiesc să fiarbă răciturile în jur de patru ore, dar dacă folosiți o oală sub presiune, timpul se reduce la jumătate. Un alt avantaj al oalei sub presiune este faptul că nu va trebui să stați să luați spuma.

La început se asonează cu sare și piper, dar există persoane care le mai pun și foaie de dafin și zarzavat, respectiv morcov, pătrunjel, păstârnac sau ceapă. Un pont demn de luat în seamă este că usturoiul se pune și la început și la final.

Cum limpeziți zeama

O problemă generală a gospodinelor este cum să scape de zeama tulbure care se formează. După ce s-au fiert produsele, scoateți oasele și așezați-le într-un castron. Zeama care a rămas se pune la răcit și se introduce pentru câteva ori la frigider. Se va închega și deasupra acesteia se va forma un strat gros de untură.

Aceasa se ia cu o lingură și zeama se pune la foc mic, până se aduce la punctul de fierbere. Puneți carnea în castroane și apoi zeama strecurată printr-o sită normală. A doua zi, mai filtrați odată folosind tifonul.