Polițiștii trag semnalul de alarmă. Cele mai frecvente metode de înşelăciune în cazul persoanelor vârstnice. Numeroase persoane cad victime escrocilor care, în numele unei rude, solicită ajutor financiar la telefon pretinzând că aceasta ar fi suferit un accident.
De cele mai multe ori persoanei apelate i se cere să depună o sumă de bani într-un cont. Aceste metode sunt utilizate și în județul Sălaj, de unde transmite corespondentul RRA.
Cele mai multe înșelăciuni sunt semnalate în mediul rural, în localități cu populație în vârstă. Polițiștii îndeamnă populația de la sat să nu permită intrarea în gospodărie a persoanelor necunoscute și mai ales a celor care pretind că reprezintă firme specializate în efectuarea unor lucrări de dezinfecție pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus.
Polițiștii trag semnalul de alarmă. Cele mai frecvente metode de înşelăciune în cazul persoanelor vârstnice
De asemenea, este nevoie de mare atenție și pentru prevenirea înșelăciunilor comise de falși curieri, care solicită bani pentru diferite bunuri despre care spun că ar fi fost trimise de rude sau prieteni din străinătate, iar pentru o livrare este nevoie de plata comisionului.
De asemenea, capcana întinsă de escroci îi face pe oameni să creadă că unor persoane apropiate li s-a întâmplat ceva grav, prin prezentarea unor false stări de urgență; aceștia apelează telefonic victima, se recomandă drept avocați, polițiști, procurori, medici și anunță persoana care răspunde la telefon că o ruda a sa este implicată într-un accident de circulație și că are nevoie urgentă de o sumă de bani, fie pentru o înțelegere cu procurorul sau cu persoana vătămată, fie pentru spitalizare.