Poale-n Brâu ca la Moldova. Un aluat dospit cu o umplutură vanilată de brânză dulce cu stafide sunt desertul copilăriei. Cei care au poftă și chef de gătit pot încerca acest desert simplu. Cum se fac brânzoaicele, pudrate cu zahar, cu aluat pufos si umplutura cremoasă? Mai jos găsiți rețeta explicată pas cu pas.
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 2 ouă
- 25 g drojdie
- 50 g zahăr
- 150 ml lapte
- 50 g unt
- sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 g brânza dulce
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 2 linguri smântână
- coaja de lămâie și stafide
Rețeta tradițională explicată pas cu pas
Mod de preparare plăcinte Poale-n Brâu ca la Moldova:
Într-un bol se pune făina cu drojdia diluată în lapte călduți, ouăla, zahărul, unul topit și laptele si se frământă un aluat ferm. Aluatul bine frământat se întinde într-o foaie de 1 cm grosime și se taie pătrate.
Pentru umplutură, se amestecă brânza, care nu trebuie să fie fină, ouăle, zahărul, smântâna, coaja de lămâie și stafidele. În mijlocul fiecărui pătrat de aluat se adaugă câte o lingură de umplutură. Fiecare pătrat se împăturește în forma de plic către mijloc. Se lasă 10 minute sa crească.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Plăcinte moldovenești Poale-n Brâu. Rețeta tradițională a gospodinelor de peste Prut, s-ar putea să îți placă și rețeta Baba Neagră. Rețeta unui desert emblematic pentru Moldova. Secretul gospodinelor de peste Prut
Plăcintele se dau la cuptor așezate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt la temperatura de 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute. După ce se scot din cuptor, Plăcintele moldovenești Poale-n Brâu se presară cu zahăr pudră. Desertul se servește cu un pahar de lapte sau ceai dulce, potrivit stiridiaspora.ro.