Platforma informatică de vaccinare anti-COVID nu este disponibilă, transmite Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Programul este dat peste cap. Sute de români sunt afectați.
UPDATE 14.30: Cu puțin timp în urmă, STS a anunțat că pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei de programare la vaccinare. Instituția precizează că în acest moment se face resincronizarea datelor regăsite în Registrul Electronic Național pentru vaccinări. STS subliniază că situația nu afectează procesul de vaccinare.
UPDATE: Platforma informatica pentru inscriere si programare la vaccinare impotriva COVID este disponibila
Platforma informatică pentru înscriere şi programare la vaccinare împotriva COVID este disponibilă în acest moment. Specialiştii STS şi echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Naţional pentru Vaccinări au intervenit şi au rezolvat problemele tehnice apărute în această dimineaţă, când platforma funcţiona cu intermitenţe.
STS anunţă că aplicaţia este funcţională, iar cei care doresc să se programeze o pot accesa.
Platforma informatică de vaccinare anti-COVID este blocată. Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că echipa de dezvoltare a platformei lucrează în prezent astfel pentru a remedia problema încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.
„Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineaţă”, afirmă STS.
STS va reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a recunoscut că platforma de vaccinare prin care românii se pot programa are mari probleme de funcționare.
„Tocmai mi-am programat părinții pentru vaccinare. Platforma a funcționat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncționalități? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în fața voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este”.
STS lucrează încontinuu pentru a remedia problema
„Repet ce am zis în ultimele zile, și anume că nu avem doze de vaccinuri la discreție. Trebuie să ținem cont de acest lucru. Părinții și bunicii noștri dar și cei care suferă de boli cronice trebuie să aibă prioritate!
În ceea ce privește organizarea: sunt unele DSP-uri care s-au organizat foarte bine – au organizat centre de vaccinare, au organizat echipele mobile. Un exemplu: Bihorul – are deja 6 centre pe 7 fluxuri – s-au menținut centrele din spitale și s-au înființat puncte noi. Mai mult, au 4 echipe mobile cu medici militari și medici din spitale. Omul sfințește locul!”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.